

Denne skønne kage består af en sprød kakao-kiksebund, chokoladeganache og en blod blåbærmousse. Toppen er pyntet med friske blåbær og hvidt-revet chokolade. Kagen passer til ca. 8-10 personer.
Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter) og en rund silikonform (18 cm i diameter). Silikoneformen kan bl.a. købes HER.
Kiksebund med kakao
120 g havrekiks
60 g smør
1 knivspids salt
2-3 spsk kakao
Blend havrekiks til krummer eller kom kiksene i en pose og mas det til krummer med en kagerulle. Kom det i en skål. Bland salt og kakao i krummerne. Smelt smør i en gryde og rør det godt i krummerne. Kom det hele i en rund springform (16 cm i diameter) og tryk det godt sammen med bagsiden af en ske eller med fingrene i formen. Stilles i fryseren, til den er frossen (ca. et par timer).
Chokoladeganache
100 g god hakket chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
50 ml piskefløde
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade. Rør i midten af massen med en dejskraber til det samler sig og bliver ensartet.
Kom kageplast langs kanten i springformen. Hæld chokoladeganache ovenpå kiksebunden. Dæk springformen til med film og stil den i fryseren til ganachen har sat sig/er frossen.
Blåbærmousse
4 blade husblas
400 g blåbær, frosne eller friske
4 spsk lys rørsukker
1 øko citron, saft og skal
1 vaniljestang – korn
400 ml piskefløde
Udblød husblas i koldt vand i 10-20 minutter. Giv hindbær, flormelis, citronsaft og vaniljekorn et opkog. Sigt massen, så der kun er puréen tilbage. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Lad det køle af. Pisk fløde til let skum og vend skyr i. Vend det sammen med puréen af flere omgange.
Kom det hele i en rund silikoneform (18 cm i diameter) på et fast underlag (fx et skærebræt). Pres forsigtigt kiksebunden med ganache i moussen, så siderne bliver dækket af mousse. Sættes i fryseren natten over.
Pynt
Placér kagen på et fad. Pynt den med friske blåbær og hvid revet chokolade. Lad den tø langsomt op i køleskabet.

Skriv et svar