• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Glazekager / Blåbærkage med chokolade og mazarin

Blåbærkage med chokolade og mazarin

oktober 27, 2019 by Daisy Leave a Comment

Denne glazekage er lavet til min venindes fødselsdag. Den består af en blød mazarinbund med chokoladestykker, chokoladeganache og en skøn blåbærmousse. Den er pyntet med en fin glaze. Glazen er lavet med kondenseret mælk, og opskriften er fra Ditte Julie Jensen. Kagen passer til 8-10 personer.

Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter, 5-6 cm i højden).

Mazarinbund

150 g marcipan
50 g sukker
50 g smør
2 tsk vaniljesukker
2 æg
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
20 g chokolade, hakket/knapper

Pisk marcipan, sukker, smør og vaniljesukker til en luftig masse, uden klumper. Rør æggene i. Vend mel og bagepulver i blandingen. Kom til sidst chokolade i. Kom det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bunden bages ved 180 grader alm. ovn i ca. 25-30 minutter, til den er gylden og let svampet. Lad den køle af og befri den fra formen. Jeg kom min bund i fryseren, så den er nemmere at arbejde med, når den skal i moussen senere.

Chokoladeganache

50 g god hakket chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
50 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde. Hæld fløden over den smeltede chokolade. Rør i midten af massen med en dejskraber til det samler sig til en blank masse.

Kom kageplast langs kanten i springformen (hvis det er en silikoneform, skal der ikke kageplast i) og kom chokoladebunden tilbage i formen. Hæld chokoladeganache ovenpå mazarinbunden. Dæk springformen til med film og stil den i fryseren til ganachen har sat sig/er frossen.

Blåbærmousse

4 blade husblas
400 g blåbær, friske eller frosne
4 spsk rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
Korn fra 1 vaniljestang
3 dl piskefløde
1,5 dl A38

Udblød husblas i koldt vand. Blåbær, rørsukker, citronsaft og vaniljekorn koges op i en gryde. Sigt den varme masse ned i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør det i den sigtede blåbærsaft. Lad det køle af.
Rør citronskal sammen med A38 og vend det i den afkølede blåbærsaft. Pisk fløde til let skum og vend det sammen med A38-citronskal-bærpuréen, gerne af flere omgange. Hæld moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter) gerne med et fast underlag (evt. et skærebræt). Befri mazarinbunden-chokoladeganache for kageplast og pres den forsigtigt ned i moussen, så siderne bliver dækket. Stilles i fryseren natten over.

Glaze

6 blade husblas
150 g hvid chokolade, hakket
150 g glukosesirup
150 g hvid sukker
90 ml vand
100 g kondenseret mælk
Pastafarver lilla, pink (eller flere)

Udblød husblassen i koldt vand. Kom den hakkede hvide chokolade i en høj kande. Glukosesirup, sukker og vand bringes til kogepunktet i en gryde. Rør kondenseret mælk i og kog det op. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse.
Hæld det over chokoladen og stavblend til det er ensartet. Fjern luftbobler. Kom husholdningsfilm helt ned ovenpå glazen. Lad det køle af til 42 grader. Fjern luftbobler igen. Glazen fordeles i to glas/beholdere. Kom lilla pastafarve i den ene og pink pastafarve i den anden. Hæld de to farver skiftevis tilbage i kanden.
Tag kagen ud af fryseren evt. på en rist. Hæld glazen rundt på kagen og befri den for glazetråde. Lad den kort sætte sig. Flyt kagen på et fad og lad den tø langsomt op i køleskabet i nogle timer, gerne natten over.

You might also enjoy...

Hindbærkage med vanilje og mazarin
Velvet moussekager til drengefødselsdag
Blåbær og chokolade
Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund
Lagkage med chokolade, saltede nødder, karamel og hindbær
Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade
Passionsfrugtkage med mangokompot og pistacie
Mangokage med vanilje, passionsfrugt og chokolade
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Dåbskage med hindbær og chokolade
Karamelkage med chokolade og chokoladeglaze
Moussekage med hindbær og chokolade
Banankage med chokoladestykker toppet med chokolademousse og karamel-cremeux

Filed Under: Glazekager, Lagkager Tagged With: blåbærmousse, chokoladeganache, mazarinbund

Ældre indlæg Lagkager til pigefødselsdag
Næste Post Små kager med passionsfrugt, pistacie og glaze

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status