Skønne små kager indeholdende en blød og syrlig vanilje-limemousse, et sødt hindbærindlæg og sprøde mørdejsbunde. Disse smage og kombinationer er altid et stort hit blandt gæsterne! De er pyntet med neutral glaze, hakkede usaltede pistaciekerner, hvid chokolade og skovsyrer på toppen. Nederst er kagen sammensat med 3 andre små kager som nytårstapas.
Obs; sæt gerne et par dage af til at forberede og lave kagerne, da indlæg og moussen skal sætte sig i fryseren i mange timer. Bundende og chokoladepynten kan laves flere dage i forvejen – gem det blot i en tæt beholder.
Redskaber til udarbejdelsen af kagerne: Silikoneforme; Micro Stone 5/eller anden halvkugle form Ø 2,5 cm, 5 ml i alt, Flødebolleform mini – Silikomart. Udstiksform Ø 4-5 cm. Evt. Airmat måtte. Kageplast. Små udstikker til chokoladepynt.
Opskriften passer til 8 personer (8 små kager)
Hindbærindlæg
1 blad husblas
100 g hindbær, frosne
15 g sukker
1/2 vaniljestang, korn
Start med at udbløde husblas i koldt vand i en skål.
Kom frosne hindbær, sukker og vaniljekorn i en lille gryde. Lad det småsimre i et par minutter og lad sukkeret smelte.
Vrid husblas for vand og kom det i en skål. Sigt den varme hindbærmasse for kun saft heri. Rør husblassen ud i saften.
Placér en silikoneform (Micro Stone 5/eller anden halvkugle form Ø 2,5 cm, 5 ml i alt) på et skærebræt, velegnet til fryseren. Fordel saften i formen. Stil det i fryseren i minimum 4-6 timer til de er helt frosne.
Vanilje-limemousse
2 blade husblas
1,5 økologisk lime, saft og skal
50 g sukker
1 vaniljestang, korn
50 g kefir/neutral skyr
2 dl piskefløde
Start med at udbløde husblas i koldt vand i en skål.
Kom limesaft, sukker og vaniljekorn i en lille gryde. Varm det op, tag det af varmen, når sukkeret er smeltet.
Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Rør kefir/skyr og limeskal sammen i en skål. Vend det sammen med den lune lime-sukker blanding.
Pisk fløde til let skum og vend det hele sammen, gerne af 3 gange uden at slå luften ud af fløden.
Placér en silikoneform (flødebolleform mini – Silikomart) på et skærebræt, velegnet til fryseren.
Fordel moussen silikoneformen, gerne lidt fra kanten så der er plads til hindbærindlæg. Tag de frosne hindbærindlæg ud af fryseren og befri dem fra formen. Placér dem midt i moussen, så kanterne er dækket af mousse. Stil dem i fryseren natten over.
Mørdejsbunde
150 g kagehvedemel
2 tsk. vaniljepasta
75 g flormelis
75 g smør, koldt
2 æggeblommer
Start med at blande vaniljepasta, hvedemel og flormelis i en skål. Skær smør i tern og smuldre det sammen med de tørre ingredienser (kan også blendes sammen i en foodprocessor). Tilsæt til sidst æggeblommer. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/husholdningsfilm.
Rul mørdejen ud på bordet i en smule mel (eller rul det ud mellem to stykker bagepapirer). Flyt hele tiden på dejen. Rul den ud til 2-3 mm tykkelse. Udstik små bunde med en udstiksform (Ø 4-5 cm) og kom dem på en bageplade med bagepapir eller på en Airmat måtte. Der er lidt mørdej til overs, udstik evt. flere bunde til en anden gang eller til pynt på toppen af kagerne. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i cirka 8-10 minutter. Flyt evt. på dem i ovnen, så de bliver gyldne hele vejen rundt i kanterne. Lad dem køle af.
Neutral glaze
5 blade husblas
50 ml vand
110 g sukker
155 g glukosesirup
20 g limesaft
Start med at udbløde husblas i koldt vand i en skål.
Kom vand, sukker og glukosesirup i en lille gryde. Varm det op til kogepunktet og lad sukkeret smelte. Tag det af varmen. Kom limesaft i og rør det let sammen.
Vrid husblas for vand og kom det i den varme masse.
Placér en kande/høj beholder. Sigt den varme masse heri. Fjern overskydende luftbobler og kom et stykke husholdningsfilm på overfladen. Lad det afkøle til 35 grader.
Placér mørdejsbundende på et serveringsfad. Tag de frosne mousser ud af fryseren og befri dem for formen. Stil dem på små skåle eller glas. Fjern husholdningsfilm og luftbobler fra glazen. Hæld glazen på mousserne og flyt dem med det samme på bundende.
Pynt
100 g hvid chokolade
Usaltede pistaciekerner, hakket
Klip to stykker kageplast lige lange (20 cm i alt). Temperer den hvide chokolade i mikrobølgeovnen. Fordel chokoladen jævnt på begge stykker kageplast. Lad det sætte sig i køleskabet. Udstik små runde chokoladestykker med en lun udstikker (kom udstikkeren under varmt vand inden).
Pynt kagerne på toppen med chokoladestykker, evt. mørdej og spiselige blomster (skovsyrer). Kom hakkede pistaciekerner rundt på kanten. Stil dem på køl inden servering.
Herunder ses kagen sammensat med 3 andre små kager som nytårstapas.
Skriv et svar