
Min lille drengs første fødselsdag skulle selvfølgelig fejres med hele familien. Disse to moussekager var en del af kagebordet. Det var virkelig nogle lækre kager – og det er jo bare altid godt med chokolade og en god syrlig bærmousse. Den ene kage er pyntet med en grøn og hvid glaze. Den anden kage er pyntet med hvid chokolade spray og en fin ‘babyboy’ banner.
Opskriften herunder er til én kage. Jeg lavede en dobbelt portion af opskriften, og lavede to forskellige bærmousser, skovbær og blåbær. Hver kage passer til 8-10 personer.
Redskaber; en rund springform/rund silikoneform (16 cm i diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter). Formene kan bl.a. købes her HER. Kageplast, hvis der bruges springform.
Chokoladebund
80 g god mørk chokolade, hakket/knapper
80 g smør
80 g rørsukker
80 g æggeblommer
Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk rørsukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig chokolade-smør sammen med æggesnapsen. Kom bagepapir i bunden af en rund springform (kan også bages i en rund silikoneform) (16 cm i diameter) og hæld det hele deri. Bag bunden i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad den køle af og skær den fri fra springformen. Rengør formen.
Chokoladeganache med chokoladeperler
60 g god hakket chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
60 ml piskefløde
Én god håndfuld chokoladeperler, gerne fra Valrhona
Smelt chokolade over vandbad. Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde. Hæld fløde over den smeltet chokolade. Rør i midten af massen med en dejskraber til det samler sig til en blank masse.
Kom kageplast langs kanten i springformen (hvis det er en silikoneform, skal der ikke kageplast i) og kom chokoladebunden tilbage i formen. Hæld chokoladeganache ovenpå bunden og drys med chokoladeperler. Dæk springformen til med film og stil den i fryseren til ganachen har sat sig/er frossen.
Bærmousse
4 blade husblas
400 g blåbær/hindbær/skovbær/brombær, friske eller frosne
4 spsk rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
Korn fra 1 vaniljestang
4 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Bær, rørsukker, citron (saft og skal) og vaniljekorn koges op i en gryde. Sigt den varme masse ned i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør det i den sigtede bærpuré. Lad det køle af.
Pisk fløde til let skum og vend det sammen med puréen, gerne af flere omgange. Hæld moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter) med et fast underlag (evt. et skærebræt). Pres chokoladebund-chokoladeganache forsigtigt ned i moussen, så siderne bliver dækket. Stilles i fryseren natten over.
Pynt
Den ene kage er pyntet med grøn og hvid glaze. Den anden er pyntet med hvid chokolade spray (velvetspray) og en fin banner. Ved begge kager er kanten pyntet med kandiseret mynte fra Mill & Mortar.
Jeg startede med at lave glazen til den ene kage (glazen skulle ca. køle af i en lille time). Imens glazen kølede af pyntede jeg den anden kage med chokoladespray.















Skriv et svar