• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

Hjem » Drengekager

Drengekager

september 3, 2019 by Daisy Leave a Comment

Min lille drengs første fødselsdag skulle selvfølgelig fejres med hele familien. Disse to moussekager var en del af kagebordet. Det var virkelig nogle lækre kager – og det er jo bare altid godt med chokolade og en god syrlig bærmousse. Den ene kage er pyntet med en grøn og hvid glaze. Den anden kage er pyntet med hvid chokolade spray og en fin ‘babyboy’ banner.

Opskriften herunder er til én kage. Jeg lavede en dobbelt portion af opskriften, og lavede to forskellige bærmousser, skovbær og blåbær. Hver kage passer til 8-10 personer.

Redskaber; en rund springform/rund silikoneform (16 cm i diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter). Formene kan bl.a. købes her HER. Kageplast, hvis der bruges springform.

Chokoladebund

80 g god mørk chokolade, hakket/knapper
80 g smør
80 g rørsukker
80 g æggeblommer

Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk rørsukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig chokolade-smør sammen med æggesnapsen. Kom bagepapir i bunden af en rund springform (kan også bages i en rund silikoneform) (16 cm i diameter) og hæld det hele deri. Bag bunden i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad den køle af og skær den fri fra springformen. Rengør formen.

Chokoladeganache med chokoladeperler

60 g god hakket chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
60 ml piskefløde
Én god håndfuld chokoladeperler, gerne fra Valrhona

Smelt chokolade over vandbad. Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde. Hæld fløde over den smeltet chokolade. Rør i midten af massen med en dejskraber til det samler sig til en blank masse.

Kom kageplast langs kanten i springformen (hvis det er en silikoneform, skal der ikke kageplast i) og kom chokoladebunden tilbage i formen. Hæld chokoladeganache ovenpå bunden og drys med chokoladeperler. Dæk springformen til med film og stil den i fryseren til ganachen har sat sig/er frossen.

Bærmousse

4 blade husblas
400 g blåbær/hindbær/skovbær/brombær, friske eller frosne
4 spsk rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
Korn fra 1 vaniljestang
4 dl piskefløde

Udblød husblas i koldt vand. Bær, rørsukker, citron (saft og skal) og vaniljekorn koges op i en gryde. Sigt den varme masse ned i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør det i den sigtede bærpuré. Lad det køle af.
Pisk fløde til let skum og vend det sammen med puréen, gerne af flere omgange. Hæld moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter) med et fast underlag (evt. et skærebræt). Pres chokoladebund-chokoladeganache forsigtigt ned i moussen, så siderne bliver dækket. Stilles i fryseren natten over.

Pynt

Den ene kage er pyntet med grøn og hvid glaze. Den anden er pyntet med hvid chokolade spray (velvetspray) og en fin banner. Ved begge kager er kanten pyntet med kandiseret mynte fra Mill & Mortar.

Jeg startede med at lave glazen til den ene kage (glazen skulle ca. køle af i en lille time). Imens glazen kølede af pyntede jeg den anden kage med chokoladespray.

You might also enjoy...

Bærkage med kiks og chokolade
Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Påskekage med citron og marengs
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Jordbærkage
Mangokage med vanilje, passionsfrugt og chokolade
Brombær glazekage
Små gule påskekager
Blåbærkage med chokolade og mazarin
Lagkage lavet på jordbærgrød
Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade
Hyldeblomst-jordbærkage
Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Filed Under: Glazekager, Lagkager Tagged With: fødselsdag, glaze, moussekage, velvetspray

Ældre indlæg Lagkage lavet på jordbærgrød
Næste Post De bedste burgerboller

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Pistaciekage

Små kager med lime, hindbær og pistacie

Yndige små kager med hindbær, lime og hvid chokolade

Følg på Instagram

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status