
Denne skønne blåbær cheesecake består af en sprød kakao-kiksebund og blåbærfyld. Toppen er pyntet med en spiralformet cremeux og friske bær. Kagen er lavet til en rund fødselsdag og blev kun omtalt med rosende ord! Kagen passer til ca. 8 personer.
Redskaber; en rund springform (18 cm i diameter), kageplast, en spiralformet silikoneform – kan bl.a. købes HER.
Kakao-kiksebund
200 g Digestive kiks
3 tsk kakaopulver
80 g smør
Beklæd en rund springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og kageplast rundt i kanten.
Knus kiksene til krummer i en pose med en kagerulle eller i en foodprocessor. Kom krummerne i en skål og rør kakaopulver i. Smelt smør i en gryde og rør det i kiksekrummerne. Hæld det hele ned i springformen og pres det godt sammen med fingrene, også lidt op af kanterne. Stil den på køl, i mens blåbær-ostefyldet laves.
Blåbær-ostefyld
7,5 blade husblas
225 g frosne blåbær
225 g sukker
450 g flødeost, neutral (ikke light)
2 tsk citronsaft
225 g græsk yoghurt
Udblød husblas i koldt vand. Kom blåbær og 1/3 af sukkeret i en lille gryde. Lad det simre til sukkeret er smeltet og blåbærene er kogt møre. Stavblend til en ensartet bærpuré. Vrid husblas for vand og rør det i. Stil det til side og lad det køle af.
Pisk resten af sukkeret, flødeost, citronsaft og græsk yoghurt let sammen i en skål. Vend til sidst den afkølede bærpuré i.
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Hæld blåbær-ostefyldet ovenpå bunden. og glat overfladen. Stil kagen på køl i minimum 3 timer eller i fryseren, hvis den ikke skal serveres samme dag.
Hvid chokolade – cremeux (kan også undlades)
1 blad husblas
140 g god hvid chokolade, gerne Callebaut knapper
15 g sukker
2 æggeblommer
160 ml piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand. Pisk sukker og æggeblommer sammen. Fløde varmes op til kogepunktet. Pisk fløde i sukker-æggeblomme massen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til 83 grader, under konstant omrøring. Sigt cremen i en skål. Vrid husblassen for vand og rør den i.
Kom chokoladen i en skål og hæld cremen herover. Rør i midten af chokoladen til det samler sig og bliver ensartet. Kom salt i og stavblend (helst uden for mange luftbobler, det giver et pænere resultat). Kom det hele i en silikone spiralform (14 cm i diameter). Lad den sætte sig i fryseren natten over. Bank evt. formen for at få de fleste luftbobler væk.
Kagen tages ud af fryseren og placeres på et fad. Den spiralformet chokolade placeres midt på kagen. Lad den tø langsomt op i køleskabet i nogle timer. Jeg kom desuden friske blåbær på toppen af chokoladen sammen med røde skovsyrer.






Skriv et svar