• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Cheesecakes / Blåbær cheesecake

Blåbær cheesecake

december 4, 2019 by Daisy Leave a Comment

Denne skønne blåbær cheesecake består af en sprød kakao-kiksebund og blåbærfyld. Toppen er pyntet med en spiralformet cremeux og friske bær. Kagen er lavet til en rund fødselsdag og blev kun omtalt med rosende ord! Kagen passer til ca. 8 personer.

Redskaber; en rund springform (18 cm i diameter), kageplast, en spiralformet silikoneform – kan bl.a. købes HER.

Kakao-kiksebund

200 g Digestive kiks
3 tsk kakaopulver
80 g smør

Beklæd en rund springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og kageplast rundt i kanten.
Knus kiksene til krummer i en pose med en kagerulle eller i en foodprocessor. Kom krummerne i en skål og rør kakaopulver i. Smelt smør i en gryde og rør det i kiksekrummerne. Hæld det hele ned i springformen og pres det godt sammen med fingrene, også lidt op af kanterne. Stil den på køl, i mens blåbær-ostefyldet laves.

Blåbær-ostefyld

7,5 blade husblas
225 g frosne blåbær
225 g sukker
450 g flødeost, neutral (ikke light)
2 tsk citronsaft
225 g græsk yoghurt

Udblød husblas i koldt vand. Kom blåbær og 1/3 af sukkeret i en lille gryde. Lad det simre til sukkeret er smeltet og blåbærene er kogt møre. Stavblend til en ensartet bærpuré. Vrid husblas for vand og rør det i. Stil det til side og lad det køle af.
Pisk resten af sukkeret, flødeost, citronsaft og græsk yoghurt let sammen i en skål. Vend til sidst den afkølede bærpuré i.

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Hæld blåbær-ostefyldet ovenpå bunden. og glat overfladen. Stil kagen på køl i minimum 3 timer eller i fryseren, hvis den ikke skal serveres samme dag.

Hvid chokolade – cremeux (kan også undlades)

1 blad husblas
140 g god hvid chokolade, gerne Callebaut knapper
15 g sukker
2 æggeblommer
160 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Pisk sukker og æggeblommer sammen. Fløde varmes op til kogepunktet. Pisk fløde i sukker-æggeblomme massen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til 83 grader, under konstant omrøring. Sigt cremen i en skål. Vrid husblassen for vand og rør den i. 

Kom chokoladen i en skål og hæld cremen herover. Rør i midten af chokoladen til det samler sig og bliver ensartet. Kom salt i og stavblend (helst uden for mange luftbobler, det giver et pænere resultat). Kom det hele i en silikone spiralform (14 cm i diameter). Lad den sætte sig i fryseren natten over. Bank evt. formen for at få de fleste luftbobler væk.

Kagen tages ud af fryseren og placeres på et fad. Den spiralformet chokolade placeres midt på kagen. Lad den tø langsomt op i køleskabet i nogle timer. Jeg kom desuden friske blåbær på toppen af chokoladen sammen med røde skovsyrer.

You might also enjoy...

Bærkage med kiks og chokolade
Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Chokolade cheesecake
Hindbærkage med vanilje og nødder
Moussekage med hindbær og chokolade
Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund
Lagkage med chokolade, saltede nødder, karamel og hindbær
Dåbskage med hindbær og chokolade
Lagkage lavet på jordbærgrød
Karamelkage med chokolade og chokoladeglaze
Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Valentinskage med blondie og hindbær
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær

Filed Under: Cheesecakes, Lagkager Tagged With: blåbær, cheesecake, kiksebund

Ældre indlæg Chokolade cheesecake
Næste Post Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Bærkage med kiks og chokolade

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status