• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

Hjem » Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

marts 7, 2024 by Daisy Leave a Comment

Denne påskekage består af en blød brownie-saltkaramelbund med hasselnødder samt en syrlig passionsfrugtmousse. Den er overtrukket med en neutral glaze uden pastafarve, chokoladebånd både rundt om kagen og som pynt på toppen. Derudover med de fineste små påskeæg og røde skovsyrer. Dette er en virkelig lækker og nem kage at lave – kan også sagtens laves uden glaze.

Redskaber; en rund springform Ø16 cm, en rund silikoneform Ø18 cm. Kageplast. To runde kageringe (Ø13 cm og Ø18 cm). Rillet dejskraber.

Kagen passer til 8 personer


Saltkaramel

100 ml piskefløde
40 g smør
1/2 tsk salt
100 g glukosesirup
100 g sukker

Kom fløde, smør og salt i en lille gryde. Varm det op til kogepunktet. Rør herefter glukosesirup i.
Smelt på samme tid sukker i en anden gryde til gylden karamel. Tag det af varmen og rør flødeblandingen i, pisk undervejs med et piskeris heri. Hæld det i en skål og stil det på køl.

Brownie (med saltkaramel)

35 g hasselnødder
65 g god chokolade, gerne 50-70 %
80 g smør
95 g sukker
1,5 æg, str. M
1,5 spsk. kakao
65 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Kom hasselnødder på en bageplade og rist dem i ovnen i cirka 7 minutter. Tag dem ud af ovnen og fjern skallen (kan gøres i et viskestykke). Hak dem fine/grove.

Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Rør energisk først sukker i og derefter æg.
Sigt kakao og hvedemel i blandingen og vend det sammen. Vend til sidst de hakkede nødder i.
Hæld cirka det halve af dejen i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag den i ovnen i 10 minutter. Tag den ud af ovnen og hæld den saltede karamel på bunden. Hæld og fordel resten af browniedejen ovenpå karamellen. Bag den i ovnen i cirka 20 minutter (den vil mærkes lidt blød pga. karamellen). Tag den ud af ovnen og stil den i fryseren.

Passionsfrugtmousse

3 blade husblas
6 passionsfrugter, saften uden kerner
100 g sukker
200 ml piskefløde
100 ml kefir/neutral yoghurt

Udblød husblas i koldt vand i en skål.
Kom passionsfrugtsaft og sukker i en lille gryde. Varm det op til lige under kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Stil det til side og lad det køle af til håndvarmt.
Pisk fløden til let skum. Rør kefir i den håndvarme passionsfrugtsaft. Vend det sammen med den let pisket fløde, gerne af flere gange uden at slå luften ud af fløden.

Placér en rund silikoneform (18 cm i diameter) på et fast underlag, f.eks. et skærebræt. Hæld moussen i formen. Stil moussen i fryseren i 5-10 minutter. Tag den ud af fryseren og kom browniebunden ned midt i moussen. Stil kagen i fryseren natten over.

Neutral glaze

4 blade husblas
70 ml piskefløde
30 ml vand
100 g almindelig sukker
100 g glukosesirup
100 g god hvid chokolade

Udblød husblas i koldt vand i en skål. Varm fløde, vand, sukker og glukosesirup op til under kogepunktet i en lille gryde. Tag det af varmen. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse.
Kom chokoladen i en høj kande. Hæld den varme masse over chokoladen. Stavblend forsigtigt til en ensartet glaze. Kom husholdsningsfilm ned over glazens overflade. Lad den køle af til 35 grader (glazen kan også afkøles i køleskabet, hvilket halvere tiden). Lav eventuelt pynt imens glazen falder i temperatur.

Når glazen er 35 grader fjernes husholdningsfilm og luftbobler skrabes væk.

Tag kagen ud af fryseren. Befri den fra formen. Stil den på en rist eller glas. Hæld glazen på kagen. Løft den på et serveringsfad og stil kagen på køl.

Pynt

200 g hvid chokolade
Gul pulverfarve
Påskeæg
Røde skovsyrer

Klip to stykker kageplast. En der passer til kagens omkreds (18 cm i diameter og 1,5 cm i højden) og en til toppen af kagen (13 cm i diameter og 3 cm i højden).
Temperer chokoladen (29 grader). Rør pulverfarve i. Smør et jævnt og tyndt lag chokolade på begge stykker kageplast. Før en rillet dejskraber gennem chokoladen til kagens top. Lad chokoladen sætte sig kort og før den omkring de runde kageringe. Stil dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
Fjern kageplasten forsigtigt og pynt kagen med chokoladen. Pynt også toppen af kagen med påskeæg og skovsyrer.




You might also enjoy...

Pistaciekage
Små gule påskekager
Vaniljeprikket påskekage
Hindbærkage med vanilje og nødder
Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade
Passionsfrugtkage med brownie
Overdådig kage med mælkechokolade, passionsfrugt og hasselnød
Brombærkage
Blåbærkage med chokolade og mazarin
Påskekage med citron og marengs
Triple chokolade-dessert
Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Karamelkage med passionsfrugt

Filed Under: Årstider, Glazekager Tagged With: brownie, glazekage, karamel, påskekage, passionsfrugt, passionsfrugtmousse

Ældre indlæg Pistaciekage

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Pistaciekage

Små kager med lime, hindbær og pistacie

Yndige små kager med hindbær, lime og hvid chokolade

Følg på Instagram

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status