En virkelig lækker sommerkage med en jordbær-kiksebund, en jordbær-blondiebund med friske jordbær, hyldeblomst-jordbærgelé, hyldeblomstmousse og jordbærmousse. Kagen er pyntet med små glazede mousser på toppen, et hvid chokoladebånd, macarons og friske blomster. Hyldeblomst og jordbær smager så godt sammen med den sprøde kiksebund og bløde blondiebund. Kagen kan varmt anbefales herfra – og blev rost som “den bedste kage” af de smagene gæster!
Kagen passer til 8-10 personer
Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), to runde silikoneforme (16+18 cm i diameter), silikoneformen ‘Quenelle’, kageplast
Blondiebund med jordbær
30 g smør
60 g god hvid chokolade
1 æg, str. m
60 g sukker
15 g hvedemel
2 friske jordbær (skåret i små stykker)
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Pisk kort ægget i og til sidst sukker. Sigt og vend hvedemel i dejen. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Fordel jordbærstykkerne i dejen. Bag bunden i 25-30 minutter. Lad den køle af og befri bunden fra formen (skær den fri langs kanten). Rengør formen, så den er klar til kiksebunden.
Kiksebund med jordbær
60 g havrekiks, blendet/knust
30 g smør
1-2 spsk. jordbærstøv (kan undlades)
Blend/knus kiks i en minihakker eller en pose. Kom det i en skål. Smelt smør i en lille gryde og hæld det over de knuste kiks. Rør det sammen med en ske. Smag til med jordbærstøv. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Mas det hele godt sammen, helt ud til kanten i formen. Stil den i fryseren i minimum én time eller til den har sat sig helt. Pres herefter kiksebunden på blondiebunden, så kiksebunden er nederst. Opbevar bundende i fryseren.
Hyldeblomst-jordbærgelé
2 blade husblas
120 g jordbær, frosne
50 g konc. hyldeblomstsaft
30 g sukker
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Kom jordbær, hyldeblomstsaft og sukker i en lille gryde. Varm det op og lad det småsimre i et par minutter. Sigt massen så kun saften er tilbage uden kerner. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Lad det køle let af. Hæld det i en rund silikoneform (16 cm i diameter) gerne på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Stil den i fryseren i minimum 3 timer eller til den er helt frossen.
Hyldeblomstmousse med hvid chokolade
1,5 blade husblas
220 g god hvid chokolade
1 citron, saften
5 spsk. konc. hyldeblomstsaft
2 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Kom citron- og hyldeblomstsaft i en lille gryde. Varm det op til kogepunktet. Tag det af varmen. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Lad det afkøle let. Hæld det i den smeltede chokolade og rør det ensartet ved at røre i midten af skålen.
Pisk fløden helt let og vend det hele sammen, gerne af 3 gange uden at slå luften ud af fløden.
Placér en rund silikoneform (18 cm i diameter) på et fast underlag gerne et skærebræt. Hæld cirka 2/3 af moussen i formen. Tag det frosne hyldeblomst-jordbærgelé ud af fryseren og pres det ud af formen. Placer det midt i formen/moussen. Hæld resterende moussen herpå. Tag bundende ud af fryseren og kom dem forsigtigt i moussen med blondiebunden mod moussen. Stil kagen i fryseren natten over.
Jordbærmousse med hvid chokolade
1/2 blad husblas
100 g god hvid chokolade
160 g jordbær, frosne
1 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljepaste/korn fra 1/2 vaniljestang
1 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand i en skål.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Kom jordbær, citronsaft og vanilje i en lille gryde. Varm det op og lad det småsimre i et par minutter. Sigt massen så kun saften er tilbage uden kerner. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Lad det afkøle let. Hæld det over den smeltede chokolade og rør i midten af skålen. Rør til en ensartet og blank chokolade. Pisk fløden helt let og vend det hele forsigtigt sammen, gerne af 3 gange uden at slå luften ud af fløden.
Placér silikoneformen ‘Quenelle’ på et fast underlag. Fordel moussen heri. Stil den i fryseren natten over.
Neutral/hvid glaze
4 blade husblas
70 ml piskefløde
25 ml dl vand
100 g almindelig sukker
100 g glukosesirup
100 g god hvid chokolade (hakket/knapper)
En smule hvid pastafarve (kan undlades)
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Varm fløde, vand, sukker og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Kom chokoladen i en høj kande. Hæld den varme masse over chokoladen. Kom en smule hvid pastafarve i (dette kan undlades). Stavblend forsigtigt til en ensartet glaze. Kom husholdsningsfilm ned over glazens overflade.
Lad den afkøle til 35-36 grader (glazen kan også afkøles i køleskabet, hvilket halvere tiden). Lav eventuelt pynt (chokoladebånd) imens glazen falder i temperatur.
Når glazen er 36 grader fjernes husholdningsfilm og luftbobler skrabes væk. Tag silikoneformen ‘Quenelle’ ud af fryseren. Befri det ønskede antal fra formen og kom dem på en rist. Hæld glazen over alle. Tag den frosne kage ud af fryseren og befri den fra formen. Placér den på et fad. Pynt toppen af kagen med de små glazede mousser.
Chokoladebånd
200 g god hvid chokolade
Klip et stykke kageplast der passer til kagens omkreds (18 cm i diameter) og gerne 0,5 cm højere end kagen.
Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen. Fordel chokoladen på kageplasten og smør det jævnt ud. Lad det sætte sig kort. Før den omkring en rund udstikker/springform (18 cm i diameter). Stil den i køleskabet i minimum 10 minutter.
Pyntning af kagen: Fjern forsigtigt kageplasten fra chokoladebåndet. Kom chokoladebåndet forsigtigt omkring kagen. Udover de glazede mousser og chokoladebåndet har jeg også pyntet min kage med macarons, friske blomster og lidt blendet hvid chokolade.
Liv says
Hejsa!
Hvor høj/dyb er den siliconeform du bruger til selve kagen?
PS: Elsker dine dine opskrifter og din Instagram!
Liv
Daisy says
Hejsa,
Mange tak!! Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
De er 5-6 cm i højden.