



Et forslag til nytårsdesserten eller til en anden festlig lejlighed! 6 små kager bestående af hindbærgelé, vanilje-lime mousse, hindbærmousse med hvid chokolade og mørdejsbunde. De er pyntet med eller uden hindbærglaze, chokolade snirker, hindbærstøv, sølv støv og røde skovsyrer. Jeg er ret vild med det naturlige ved hindbærglaze og samtidig er det bare super nemt at arbejde med! Kagerne kan også laves uden glaze. Utrolig lækre, cremede og friske kager!
Passer til 6 personer.
Redskaber; En lille rund udstiksform (Ø70-80), 3 halvkugle silikoneforme (ca. str. Ø40, Ø50-Ø60 og Ø70-Ø80). De kan bl.a. købes HER. Hvis kagerne ønskes mindre, vælges der en mindre størrelse halvkugleform, dermed bliver det også til flere små kager end 6. Et stykke kageplast (20 cm lang) og en dejskraber med takker, kan købes HER.
Hindbærgelé
1,5 blad husblas
110 g hindbær frosne/friske
1 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften herfra
Udblød husblas i koldt vand. Kom hindbær, rørsukker og citronsaft i en lille gryde. Kog det op et par minutter. Vrid husblas for vand og kom det i en ren skål. Sigt hindbær ned i husblassen og rør det sammen. Fordel puréen i en halvkugle silikoneform (Ø40), i alt 6 halvkugler, gerne på et fast underlag f.eks. på et skærebræt.
Stil halvkuglerne i fryseren til de har sat sig og er helt frosne. Jeg lavede mine kager over flere dage, derfor stod mine natten over.
Vanilje-limemousse
2 blade husblas
1,5 økologisk lime, saft og skal
50 g lyst rørsukker
50 g neutral skyr
1 tsk vaniljepasta
2 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Kom limesaft og rørsukker i en lille gryde. Varm det op, tag det af varmen, når sukkeret er smeltet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Rør skyr, vaniljepasta og limeskal sammen. Vend det i en lune lime-sukker blanding. Pisk fløde til let skum og vend det hele sammen, gerne af flere gange. Fordel moussen i en halvkugle silikoneform (Ø50-Ø60), i alt 6 halvkugler, gerne på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Hæld moussen ca. 1/2 cm fra kanten, så der er plads til hindbærgelé.
Tag de frosne hindbærgelé halvkugler ud af fryseren og pres dem ud af formene. Pres dem forsigtigt ned i moussen, gerne midt i formen så kanterne dækkes helt af mousse. Stil dem i fryseren til de er helt frosne min. 3-5 timer ellers gerne natten over.
Hindbærmousse med hvid chokolade
1 blad husblas
130 g hindbær frosne/friske
1 vaniljestang
1/2 citron, saften
150 g god hvid chokolade, hakket/knapper
1,5 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Kom hindbær, vaniljekorn, citronsaft i en lille gryde og kog det kort op. Hæld hvid chokolade i en skål over vandbad og smelt chokoladen. Tag det af varmen. Tag hindbær af varmen. Sigt hindbærsaften ned i en ren skål. Vrid husblas for vand og kom det i den varme saft. Hæld hindbærsaft-husblas over den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Pisk fløde til helt let skum og vend det hele forsigtigt sammen, gerne af flere gange.
Stil en halvkugle silikoneform (Ø70-Ø80) på et fast underlag. Fordel moussen i formene, gerne 1-1,5 cm fra kanten. Tag herefter de frosne halvkugler ud af fryseren og pres dem forsigtigt ned i hindbærmoussen, gerne i midten så kanterne dækkes af mousse. Stil dem i fryseren til de er helt frosne min. 3-5 timer ellers gerne natten over.
Mørdejsbunde
2 tsk. vaniljepasta
150 g kagehvedemel
75 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Vaniljepasta, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Kom smør i blandingen og smuldre det sammen (kan også blendes sammen). Tilsæt til sidst æggeblommer. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/husholdningsfilm.
Rul mørdejen ud på bordet i en smule mel. Flyt hele tiden på dejen. Rul den ud til 2-3 mm tykkelse. Udstik 6 små bunde med en udstiksform (Ø70-Ø80) og kom dem på en bageplade. Der er lidt mørdej til overs, udstik evt. flere bunde til en anden gang. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i ca 8-10 minutter. Flyt evt. på dem i ovnen, så de bliver gyldne hele vejen rundt i kanterne. Lad dem køle af.
Hindbærglaze
6 blade husblas
400 g hindbær frosne/friske
4 spsk almindelig sukker
Udblød husblas i koldt vand. Kom hindbær og sukker i en lille gryde op giv det et opkog i et par minutter. Vrid husblas for vand og kom det i en ren skål. Sigt hindbær, fri for kerner, ned i husblassen og rør det sammen. Lad det køle af til det er håndvarm ca. 37 grader.
Tag de seks halvkugler ud af fryseren og pres dem ud af formene. Placér dem på en rist med et fad/beholder under, der kan samle overskydende glaze op. Hæld glazen på alle de frosne mousser. Hæld evt. et par lag på, hvis det ønskes.
Placér mørdejsbundene på et fad og kom mousserne ovenpå. Stil dem i køleskabet.
Pynt
Chokolade snirkler
Hindbær støv
Sølv støv, Mill & Mortar
Røde skovsyrer
Chokolade snirkler
100 g god hvid chokolade
Den hvide chokolade tempereres (29 grader). Når det kun er 100 g chokolade, vil jeg anbefale at gøre det i mikrobølgeovnen. Klip et stykke kageplast (ca. 20 cm lang) og hæld chokoladen derpå. Lad det sætte sig kort. Kør en dejskraber med takker gennem chokoladen. Fold enderne sammen og kom det i et glas eller en beholder. Stil det i køleskabet i min. 5 minutter. Befri forsigtigt snirklerne fra kageplasten.
Pynt moussekagerne med chokolade snirkler, hindbær støv og sølv støv.






Skriv et svar