


En jordbærkage bestående af en skøn makronbund, jordbærkompot, vaniljemousse og jordbærsaft på toppen. Da jeg lavede denne fantastiske kage, havde jeg sådan lyst til gammeldags jordbærkage – præcis som min farmor plejer at lave den. Den smager vidunderligt af forår og sommer og kan bruges til hvilken som helst lejlighed.
Kagen passer til ca 4-6 personer.
Redskaber; en bageplade med bagepapir, en rund springform (16 cm i diameter), to runde silikoneforme (12 + 18 cm i diameter) / almindelige springforme kan også bruges, kageplast
Makronbund
150 g marcipan
200 g almindelig sukker
2 æggehvider
15 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Skær marcipanen i mundrette stykker. Blend marcipanstykker og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt æggehvider og hvedemel. Blend det hele kort sammen til en ensartet masse. Fordel det på en bageplade med bagepapir i bunden og smør det ud i ca. 0,5 cm tykkelse. Bag det i ovnen i ca. 20-25 minutter til den er gyldenbrun.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Pres forsigtigt en rund springform (16 cm i diameter) ned i bunden. Kom herefter hele bunden med bagepapir i fryseren, så bliver den nemmere at arbejde med senere.
Jordbærsaft- og kompot
1,5 blad husblas (til saft) + 1 blad husblas (til kompot), i alt 2,5 blade husblas
200 g jordbær, frosne eller friske
2 spsk lyst rørsukker
1 citron, saften
Udblød husblas i koldt vand. Kom jordbær, rørsukker og citronsaft i en lille gryde. Varm det op. Lad det småsimre i ca 5 minutter. Tag gryden af varmen. Sigt jordbærsaft ned i en ren skål. Vrid 1,5 blad husblas for vand og rør det i saften. Kom jordbærkompot tilbage i gryden og varm det forsigtigt op i et par minutter. Vrid 1 blad husblas for vand og rør det i.
Stil en rund silikoneform (ca. 12 cm i diameter) på et fast underlag f.eks. et skærebræt /en springform med husholdningsfilm i bunden kan også bruges. Hæld saften i formen. Stil den i fryseren til den er helt frossen, i minimum 2-3 timer.
Tag makronbunden ud af fryseren og befri bagepapir fra bunden. Fordel jordbærkompot herpå. Stil den herefter i fryseren.
Vaniljemousse
2,5 blade husblas
1,5 øko citron, saft og skal
65 g lyst rørsukker
65 g A38 1,5 %/neutral skyr
1,5 tsk vaniljepasta
250 ml piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Riv citronskal ned i en ren skål. Pres citronsaft ned i en lille gryde. Kom rørsukker i saften. Varm det forsigtigt op til middel varme. Lad det småsimre i et par minutter. Vrid husblas for vand og rør det i. Rør A38 sammen med citronskal og vaniljepasta. Vend det sammen med den lune citronsaft. Pisk fløde til helt let skum. Vend det hele forsigtigt sammen, gerne af flere gange.
Tag den frosne jordbærsaft ud af fryseren og befri den forsigtigt fra formen. Placér den midt i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter), gerne på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Hæld vaniljemoussen herpå. Tag makronbunden med jordbærkompot på ud af fryseren. Pres den forsigtigt ned i moussen med jordbærkompot ned i moussen. Stil kagen i fryseren til den er helt frossen, gerne natten over.
Tag kagen ud af fryseren gerne 5 timer før pyntning med chokoladebånd.
Pynt
150 g god hvid chokolade
Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen (29 grader). Mål og klip et stykke kageplast, der passer til kagens omkreds og højde, gerne 0,5-1 cm højere end kagen. Chokoladen hældes på den opmålte kageplast. Før det rundt om kagen eller en kagering med 18 cm i diameter. Stil den i køleskabet i 10 minutter og befri kageplasten forsigtigt. Pynt evt. kagen med røde skovsyrer.
Opbevar kagen på køl inden servering.

Hej. Den lyder virkelig lækket. Jeg undrer mig bare over, hvordan du kan have plads til kagen i fryseren? Har du altid plads til mousser, kager og lignendei din fryser?
Hejsa,
Jeg har heldigvis to frysere. De skal helst stå jævnt og lige i fryseren 🙂 Så plejer det ikke være et problem.