• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Årstider / Jordbærkage

Jordbærkage

marts 21, 2020 by Daisy 2 Comments

En jordbærkage bestående af en skøn makronbund, jordbærkompot, vaniljemousse og jordbærsaft på toppen. Da jeg lavede denne fantastiske kage, havde jeg sådan lyst til gammeldags jordbærkage – præcis som min farmor plejer at lave den. Den smager vidunderligt af forår og sommer og kan bruges til hvilken som helst lejlighed.
Kagen passer til ca 4-6 personer.

Redskaber; en bageplade med bagepapir, en rund springform (16 cm i diameter), to runde silikoneforme (12 + 18 cm i diameter) / almindelige springforme kan også bruges, kageplast

Makronbund

150 g marcipan
200 g almindelig sukker
2 æggehvider
15 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Skær marcipanen i mundrette stykker. Blend marcipanstykker og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt æggehvider og hvedemel. Blend det hele kort sammen til en ensartet masse. Fordel det på en bageplade med bagepapir i bunden og smør det ud i ca. 0,5 cm tykkelse. Bag det i ovnen i ca. 20-25 minutter til den er gyldenbrun.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Pres forsigtigt en rund springform (16 cm i diameter) ned i bunden. Kom herefter hele bunden med bagepapir i fryseren, så bliver den nemmere at arbejde med senere.

Jordbærsaft- og kompot

1,5 blad husblas (til saft) + 1 blad husblas (til kompot), i alt 2,5 blade husblas
200 g jordbær, frosne eller friske
2 spsk lyst rørsukker
1 citron, saften

Udblød husblas i koldt vand. Kom jordbær, rørsukker og citronsaft i en lille gryde. Varm det op. Lad det småsimre i ca 5 minutter. Tag gryden af varmen. Sigt jordbærsaft ned i en ren skål. Vrid 1,5 blad husblas for vand og rør det i saften. Kom jordbærkompot tilbage i gryden og varm det forsigtigt op i et par minutter. Vrid 1 blad husblas for vand og rør det i.

Stil en rund silikoneform (ca. 12 cm i diameter) på et fast underlag f.eks. et skærebræt /en springform med husholdningsfilm i bunden kan også bruges. Hæld saften i formen. Stil den i fryseren til den er helt frossen, i minimum 2-3 timer.

Tag makronbunden ud af fryseren og befri bagepapir fra bunden. Fordel jordbærkompot herpå. Stil den herefter i fryseren.

Vaniljemousse

2,5 blade husblas
1,5 øko citron, saft og skal
65 g lyst rørsukker
65 g A38 1,5 %/neutral skyr
1,5 tsk vaniljepasta
250 ml piskefløde

Udblød husblas i koldt vand. Riv citronskal ned i en ren skål. Pres citronsaft ned i en lille gryde. Kom rørsukker i saften. Varm det forsigtigt op til middel varme. Lad det småsimre i et par minutter. Vrid husblas for vand og rør det i. Rør A38 sammen med citronskal og vaniljepasta. Vend det sammen med den lune citronsaft. Pisk fløde til helt let skum. Vend det hele forsigtigt sammen, gerne af flere gange.

Tag den frosne jordbærsaft ud af fryseren og befri den forsigtigt fra formen. Placér den midt i en rund silikoneform (ca. 18 cm i diameter), gerne på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Hæld vaniljemoussen herpå. Tag makronbunden med jordbærkompot på ud af fryseren. Pres den forsigtigt ned i moussen med jordbærkompot ned i moussen. Stil kagen i fryseren til den er helt frossen, gerne natten over.
Tag kagen ud af fryseren gerne 5 timer før pyntning med chokoladebånd.

Pynt

150 g god hvid chokolade

Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen (29 grader). Mål og klip et stykke kageplast, der passer til kagens omkreds og højde, gerne 0,5-1 cm højere end kagen. Chokoladen hældes på den opmålte kageplast. Før det rundt om kagen eller en kagering med 18 cm i diameter. Stil den i køleskabet i 10 minutter og befri kageplasten forsigtigt. Pynt evt. kagen med røde skovsyrer.
Opbevar kagen på køl inden servering.

You might also enjoy...

Hindbærkage med vanilje og nødder
Hindbærkage med vanilje og mazarin
Mangokage med vanilje, passionsfrugt og chokolade
Velvet moussekager til drengefødselsdag
Påskekage med citron og marengs
Moussekage med hindbær og chokolade
Feminine hindbærbomber med hvid chokolade, vanilje og lime
Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel
Chokolade cheesecake
Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze
Blåbær cheesecake
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Blåbærkage med chokolade og mazarin

Filed Under: Årstider, Lagkager Tagged With: Jordbærkage, makronbund, vaniljemousse

Ældre indlæg Påskekage med citron og marengs
Næste Post Passionsfrugtkage med brownie

Comments

  1. Ida says

    marts 22, 2020 at 3:46 pm

    Hej. Den lyder virkelig lækket. Jeg undrer mig bare over, hvordan du kan have plads til kagen i fryseren? Har du altid plads til mousser, kager og lignendei din fryser?

    Svar
    • Daisy says

      marts 22, 2020 at 4:35 pm

      Hejsa,

      Jeg har heldigvis to frysere. De skal helst stå jævnt og lige i fryseren 🙂 Så plejer det ikke være et problem.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status