

Jordbærkage med den bedste svampede mazarinbund og en blød chokoladecremeux. Kagen er pyntet med et fint chokoladebånd med mørk chokolade og toppen er pyntet med friske jordbærroser og stedmoderblomster. En utrolig lækker og nem sommerkage, som altid falder i god jord hos alle jordbærkage-elskere!
Kagen passer til 6-8 personer
Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), kageplast
Mazarinbund
100 g marcipan, revet/skåret i tern
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg, stuetemperatur
25 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Kom revet marcipan/marcipan skåret i tern i en skål (gerne på røremaskine) sammen med sukker. Rør det sammen med en ske eller kagespartel. Start herefter røremaskinen og rør marcipan og sukker sammen, indtil marcipanen er udrørt for klumper.
Tilsæt blødt smør og rør til en ensartet masse. Kom et æg i ad gangen. Sigt og vend til sidst mel i dejen.
Hæld dejen i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen i cirka 30 minutter til den er let gylden. Lad den køle af og skær den fri langs kanten i springformen. Rengør formen. Kom mazarinbunden tilbage i formen med kageplast langs kanten.
Chokoladecremeux
1/2 blad husblas
120 g god chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
15 g sukker
2 æggeblommer
80 ml piskefløde
80 ml sødmælk
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Pisk sukker og æggeblommer let sammen. Varm fløde og mælk op til kogepunktet. Pisk fløde-mælk i æggesnapsen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til 83 grader, under konstant omrøring. Sigt cremen i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør den i.
Kom chokoladen i en skål og hæld cremen herover. Rør i midten af chokoladen til det hele samler sig og bliver ensartet. Stavblend evt. cremeuxen til sidst. Hæld cremeuxen over mazarinbunden og sæt den i fryseren i minimum 3 timer.
Pynt
Chokoladebånd
1 bakke friske jordbær
Stedmoderblomster
Chokoladebånd
150 g god mørk chokolade, gerne 54,5 %
Mål og klip et stykke kageplast, der passer til kagens omkreds og cirka 2 cm i højden (så den dækker mazarinbunden). Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen. Smør chokoladen jævnt på kageplasten. Lad chokoladen sætte sig kort og før kageplasten rundt om en kagering med 16 cm i diameter. Stil den i køleskabet i minimum 10 minutter.
Befri forsigtigt chokoladebåndet fra kageplasten og før båndet omkring kagen. Pynt toppen af kagen med friske jordbær og stedmoderblomster.





Skriv et svar