• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

Hjem » Jordbærkage med den bedste mazarinbund

Jordbærkage med den bedste mazarinbund

april 14, 2021 by Daisy Leave a Comment

Jordbærkage med den bedste svampede mazarinbund og en blød chokoladecremeux. Kagen er pyntet med et fint chokoladebånd med mørk chokolade og toppen er pyntet med friske jordbærroser og stedmoderblomster. En utrolig lækker og nem sommerkage, som altid falder i god jord hos alle jordbærkage-elskere!

Kagen passer til 6-8 personer

Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), kageplast

Mazarinbund

100 g marcipan, revet/skåret i tern
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg, stuetemperatur
25 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Kom revet marcipan/marcipan skåret i tern i en skål (gerne på røremaskine) sammen med sukker. Rør det sammen med en ske eller kagespartel. Start herefter røremaskinen og rør marcipan og sukker sammen, indtil marcipanen er udrørt for klumper.
Tilsæt blødt smør og rør til en ensartet masse. Kom et æg i ad gangen. Sigt og vend til sidst mel i dejen.

Hæld dejen i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen i cirka 30 minutter til den er let gylden. Lad den køle af og skær den fri langs kanten i springformen. Rengør formen. Kom mazarinbunden tilbage i formen med kageplast langs kanten.

Chokoladecremeux

1/2 blad husblas
120 g god chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
15 g sukker
2 æggeblommer
80 ml piskefløde
80 ml sødmælk

Udblød husblas i koldt vand i en skål. Pisk sukker og æggeblommer let sammen. Varm fløde og mælk op til kogepunktet. Pisk fløde-mælk i æggesnapsen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til 83 grader, under konstant omrøring. Sigt cremen i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør den i. 
Kom chokoladen i en skål og hæld cremen herover. Rør i midten af chokoladen til det hele samler sig og bliver ensartet. Stavblend evt. cremeuxen til sidst. Hæld cremeuxen over mazarinbunden og sæt den i fryseren i minimum 3 timer.

Pynt

Chokoladebånd
1 bakke friske jordbær
Stedmoderblomster

Chokoladebånd

150 g god mørk chokolade, gerne 54,5 %

Mål og klip et stykke kageplast, der passer til kagens omkreds og cirka 2 cm i højden (så den dækker mazarinbunden). Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen. Smør chokoladen jævnt på kageplasten. Lad chokoladen sætte sig kort og før kageplasten rundt om en kagering med 16 cm i diameter. Stil den i køleskabet i minimum 10 minutter.

Befri forsigtigt chokoladebåndet fra kageplasten og før båndet omkring kagen. Pynt toppen af kagen med friske jordbær og stedmoderblomster.


You might also enjoy...

Jordbærkage
Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze

Filed Under: Årstider Tagged With: Jordbærkage

Ældre indlæg Små gule påskekager
Næste Post Cookiekage med saltkaramel og brombær

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Pistaciekage

Små kager med lime, hindbær og pistacie

Yndige små kager med hindbær, lime og hvid chokolade

Følg på Instagram

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status