Denne skønne påskekage består af disse skønne elementer; en blød og svampet pistaciemazarin, et sprødt lag af pistacieknas og en luftig og syrlig citronmousse. Den er pyntet med en to-farvet glaze, chokoladeringe, påskeæg og stedmoderblomster.
Redskaber: en rund springform/silikoneform Ø16, en rund silikoneform Ø18 (kan også laves i en springform), kageplast, rillet dejskraber
Kagen passer til 8-10 personer
Pistaciemazarin
75 g marcipan, revet
75 g sukker
75 g smør, blødt/stuetemp.
2 æg, str. M
20 g hvedemel
20 g pistaciemel (blendet pistacienødder uden skal, uden salt)
Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Kom revet marcipan og sukker i en skål. Rør det godt sammen (enten i hånden eller på røremaskine).
Kom det bløde smør i og rør det ensartet. Kom begge æg i blandingen og pisk det godt sammen i 20-30 sekunder.
Vend til sidst hvedemel og pistaciemel i. Hæld dejen i en rund springform med bagepapir i bunden/silikoneform (Ø16) og bag den i ovnen i 25-30 minutter til den er gylden brun på toppen. Lad den køle af.
Pistacieknas
60 g sukker
60 g pistacienødder, usaltet og uden skal
60 g hvid chokolade, dråber/hakket
Kom sukker i en gryde. Stil gryden på komfuret og smelt det ved middel varme. Tag det af varmen og rør pistacienødderne hurtigt i karamellen. Hæld det på et stykke bagepapir og lad det køle let af.
Kør det halve af pistacie-karamellen til praliné på en minihakker (smør-lignende konsistens). Hak den anden halvdel fint.
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad eller forsigtigt i mikrobølgeovnen.
Rør praliné og den hakkede pistacie-karamel i den hvide chokolade. Fordel det på pistaciemazarinbunden (hvis dette er i en almindelig springform, kom evt. kageplast rundt langs kanten). Stil det i fryseren imens citronmoussen laves.
Citronmousse
3 blade husblas
2 citroner, saften
100 g sukker
3 dl piskefløde
1,5 dl neutral yoghurt/kefir/skyr
Udblød husblas i koldt vand i en skål.
Kom citronsaft og sukker i en gryde. Varm det op til under kogepunktet (indtil sukkeret er smeltet). Vrid husblas for vand og kom det i den varme masse. Hæld det i en skål og lad det afkøle let.
Pisk fløden let. Rør neutral yoghurt i den afkølende citronsaft. Vend den piskede fløde heri, gerne af flere omgange uden at slå luften ud af fløden.
Placér en rund silikoneform (kan også laves i en springform, bare med bunden nederst) på et skærebræt, der kan komme i fryseren. Hæld moussen heri. Tag kagebunden ud af fryseren og befri den fra formen. Vend den i moussen med pistacieknas mod moussen. Stil kagen i fryseren natten over (minimum 8 timer).
Glaze
6 blade husblas
1 dl piskefløde
0,5 dl vand
150 g almindelig sukker
150 g glukosesirup
150 g god hvid chokolade (dråber/hakket)
Pastafarver: Hvid og eucalyptus (lyse grøn)
Udblød husblas i koldt vand. Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til lige under kogepunktet i en lille gryde. Tag det af varmen. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Kom chokoladen i en høj kande. Hæld den varme masse over chokoladen og stavblend forsigtigt. Hæld halvdelen af glazen i en anden beholder. Kom hvid pastafarve i den ene og eucalyptus (lyse grøn) farve i den anden. Kom husholdningsfilm på begge overflader.
Lad glazen afkøle til 36-37 grader. Fjern husholdningsfilm og skrab luftbobler væk fra overfladerne.
Hæld de to farver skiftevis sammen i en høj kande (ca. 4-6 gange af hver farve). Hold kanden på skrå, imens der hældes (inspirationsvideo af glazen kan ses på min instagram side ‘daisyskageri’).
Tag den frosne kage ud af fryseren og stil den på en rist eller et glas. Hæld glazen rundt på kagen. Befri den for glazetråde/overskydende glaze rundt langs og under kagen. Flyt kagen på et serveringsfad.
Pynt
200 g hvid chokolade
Lysegrøn pulverfarve
Påskeæg
Stedmoderblomster
Klip et stykke kageplast der passer til kagens omkreds (18 cm i diameter og 5 cm i højden).
Temperer chokoladen (29 grader). Kom den grønne pulverfarve i chokoladen. Smør et jævnt og tyndt lag chokolade på kageplasten. Før en rillet dejskraber gennem chokoladen. Lad chokoladen sætte sig kort og før den omkring en rund form (18 cm i diameter). Stil det i køleskabet i minimum 15 minutter.
Fjern kageplasten forsigtigt og pynt kagen med chokoladen. Pynt også toppen af kagen med påskeæg og stedmoderblomster.
Christina says
Hej,
Du mangler at skrive hvornår husblasen kommes i moussen. 🙂
Daisy says
Tak! Det er rettet nu 🙂