• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Glazekager / Karamelkage med chokolade og chokoladeglaze

Karamelkage med chokolade og chokoladeglaze

januar 10, 2020 by Daisy 10 Comments

Karamel og chokolade – det er virkelig en lækker kombination! Denne moussekage består af en mørk chokoladebund med et lag karamel. Mousserne består af mælkechokolademousse og karamelmousse. Den er pyntet med chokoladeglaze og chokoladebrud. Kagen passer til 8-10 personer.

Redskaber; to runde springforme (16 og 18 cm i diameter), kageplast

Karamel

1 dåse sød kondenseret mælk

Fjern etiketten på dåsen. Kom dåsen i en gryde med kogende vand, helt dækket af vand. Lad dåsen koge/simre under vand i 3 timer. Tag dåsen fra vandet og lad den køle af. Åben dåsen og hæld karamellen i en skål. Stil til side.

Mørk chokoladekage

50 g smør
100 g god mørk chokolade, gerne Callebaut 70 %
100 g sukker
2 æg

Start med at smelte smør og chokolade i en skål over vandbad. Når det er smeltet sammen, røres sukker i massen. Kom til sidst æggene i. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter). Bag kagen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle af. Skær den fri fra kanten. Rengør formen og placér kageplast langs kanten med chokoladekagen i bunden. Smør et godt lag karamel på bunden. Stil kagen i fryseren til chokolademoussen er klar.

Mælkechokolademousse

130 g god mælkechokolade, gerne Callebaut 54,5 %
200 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Kom 70 ml piskefløde i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Rør den varme fløde i den smeltede chokolade, gerne lidt af gangen, ved at røre i midten til det hele samler sig. Pisk resterende fløde til helt let skum. Vend det hele forsigtigt sammen, gerne af flere omgange.

Tag kagen ud af fryseren. Fordel chokolademoussen ovenpå karamellen med kageplast langs kanten. Stil den i fryseren til den har sat sig, eller minimum 3 timer.

Karamelmousse

2 blade husblas
200 g gold chokolade, gerne Callebaut Gold Chokolade 30,4 %
100 ml mælk
200 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag chokoladen af varmen. Varm mælken i en lille gryde, til kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme mælk. Hæld husblas-mælk i den smeltede chokolade og rør det sammen. Pisk fløden til helt let skum og vend det forsigtigt sammen med chokoladen, gerne af flere gange.

Tag den frosne kage ud af fryseren og befri den for kageplast. Placér den på et fad. Kom en rund springform (18 cm i diameter) med kageplast langs kanten om den frosne kage. Hæld karamelmoussen ned langs kanten og på toppen. Stil den herefter i fryseren, gerne natten over.

Chokoladeglaze

6 blade husblas
150 g god mælkechokolade, gerne Callebaut, knapper/hakket
100 ml piskefløde
50 ml vand
150 g glukosesirup
150 almindelig sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Kom den hakkede chokolade i en høj kande. Glukosesirup, piskefløde, sukker og vand bringes til kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse. Hæld det over chokolade og stavblend forsigtigt. Dæk glazen med husholdningsfilm, så det rører overfladen. Lad det køle ned til ca. 36 grader. Fjern husholdningsfilm og luftbobler med en dejskraber.
(henviser til min instagramside, under højdepunkter, hvor fremgangsmåden for karamelglaze findes, hvilket er samme måde for chokoladeglaze)

Tag kagen ud af fryseren og befri den for kageplast. Stil den på en rist eller et glas. Hæld glazen rundt på kagen. Befri den for glazetråde og overskydende glaze rundt om kagen. Placér kagen på et fad og lad den tø langsomt op i køleskabet i ca. 4-6 timer eller natten over.

Pynt

God mørk chokolade, gerne Callebaut 70 %

Chokoladeflager/brud med spir. Temperer chokoladen. Klip et stykke kageplast (kan også gøres på bagepapir). Hæld ‘chokoladebunker’ herpå. Mas et låg/eller anden genstand i chokoladen. Løft forsigtigt genstanden op, hvor chokoladen herved vil trække tråde og danne de fine spir. Sæt genstanden kort i fryseren og befri herefter forsigtigt chokoladen. Knæk evt. forskellige størrelser chokoladebrud og pynt kagen.

You might also enjoy...

Karamelkage med passionsfrugt
Chokoladekage
Karamelkager
Chokolade cheesecake
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Blåbær cheesecake
Hindbærkage med vanilje og mazarin
Lagkage lavet på jordbærgrød
Jordbærkage
Hindbærkage med vanilje og nødder
Hindbærblondie med chokolade og karamel
Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Brombærkager

Filed Under: Glazekager, Lagkager Tagged With: chokoladekage, glaze, karamelkage

Ældre indlæg Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Næste Post Passionsfrugtkage med mangokompot og pistacie

Comments

  1. Katrine says

    marts 30, 2020 at 4:02 pm

    Kan den godt opbevares i fryseren når der er kommet glaze på?

    Svar
    • Daisy says

      marts 30, 2020 at 7:29 pm

      Hej,

      Nej det vil jeg ikke anbefale. Men selve kagen uden glaze kan opbevares i fryseren i lang tid (faktisk op til et par måneder), så skal den gerne glazes minimum 5-8 timer før servering 🙂

      Svar
  2. Hedieh says

    april 1, 2020 at 10:40 am

    Hejsa
    Jeg har ikke rigtig forstået hvor konderseret mælk skal henne.. ???
    Sammen med karamel mousse opskriften ??
    Kh

    Svar
    • Daisy says

      april 5, 2020 at 9:33 am

      Dåsen (kondenseret mælk) kommes i en gryde, her skal den være dækket af vand i 3 timer, hvor vandet skal koge/simre, så bliver mælken til karamel. Den karamel fordeles ud på bunden 🙂

      Svar
  3. Nikita says

    oktober 30, 2020 at 11:49 am

    Hej Daisy
    Er det nødvendigt at putte kagen i fryseren eller er det nok med køleskabet? Har før bagt moussekager hvor jeg synes de har sat sig fint nok i køleskabet.
    Problemet ved at have en meget lille, næsten ikke-eksisterende, fryser.
    Hilsen Nikita

    Svar
    • Daisy says

      november 1, 2020 at 3:52 pm

      Hej 🙂

      Kagen skal være frossen, når der skal glaze på. Har selv været ude for pladsproblemer i en meget lille fryser, håber du kan få plads til den, hvor den kan stå helt jævnt.

      Svar
  4. Majken Egholm says

    november 1, 2020 at 8:22 pm

    Er den kun hvis kagen skal glazes, at den skal i fryser. Er det nok med køleskabet?

    Svar
    • Daisy says

      november 2, 2020 at 10:42 am

      Den kan sagtens sætte sig i køleskabet uden frys 🙂 Men så skal kagen laves i en almindelig springform og ikke i en silikoneform.

      Svar
  5. Freja says

    december 21, 2020 at 2:56 pm

    Hej, hvilken procent chokolade bruger du til glazen?
    Mvh

    Svar
    • Daisy says

      december 28, 2020 at 10:56 am

      Hej,

      Bruger 55-70 % 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status