• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Årstider / Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade

Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade

november 8, 2020 by Daisy Leave a Comment

Årets første julekage er bagt med en appelsin-krydderkagebund, nougat-choko praliné med brændte mandler samt en skøn mælkechokolademousse. Julekagen er pyntet med en mørk chokoladeglaze og brun chokoladespray. Toppen er pyntet med gyldent juledrys, guld støv og konfekt julekugler. Denne smagfulde og lækre kage kan virkelig anbefales i den søde juletid. Sæt gerne et par dage af til at lave den, da den skal sætte sig i fryseren natten over.
Kagen passer til 8 personer

Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter), brun chokoladespray

Appelsin-krydderkagebund

2 æg
70 g sukker
30 g brun farin
1 tsk. vaniljepaste / korn fra 1/2 vaniljestang
80 g blødt smør
1/2 øko appelsin, skal og saft (1/2 dl)
1 dl mælk
100 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
1,5 spsk. kanel
1 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Pisk æg, sukker, brun farin og vanilje luftigt. Tilsæt blødt smør og pisk det grundigt sammen. Rør herefter mælk og appelsinsaft i. Bland de tørre ingredienser; mel, kardemomme, kanel, bagepulver og revet appelsinskal. Sigt det i den våde masse og rør det sammen. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag den i ovnen i 20-25 minutter. Lad den køle af og skær den fri langs kanten i springformen.

Brændte mandler

100 g mandler
100 g sukker
4 spsk. vand

Kom mandler, sukker og vand i en pande. Varm det op ved høj varme under konstant omrøring. Når sukkermassen tykner og vandet fordamper, vil sukkeret tørre ind omkring mandlerne. Skru ned på middel varme under konstant omrøring. Lad sukkeret smelte/karamellisere en smule. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Praliné med brændte mandler

80 g brændte mandler
45 g god mørk chokolade, gerne cirka 54 %
20 g nougat

Blend 2/3 af mandlerne til mel. Hak resterende mandler groft. Smelt chokolade og nougat sammen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Bland brændte mandler (både mel og grofthakket) sammen med den smeltede chokolade-nougat. Fordel det hele på krydderkagebunden og stil den i fryseren.

Mælkechokolademousse

200 g god mælkechokolade, gerne Callebaut 33,6 %
300 ml piskefløde

Start med at smelte chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Varm 1/3 af fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør det sammen ved at røre i midten af chokoladen. Pisk resterende fløde til let skum. Vend det hele sammen, gerne af flere gange uden af slå luften ud af fløden.

Placér en rund silikoneform (18 cm i diameter) på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Hæld chokolademoussen i formen. Kom herefter krydderkagebunden med praliné i formen, så siderne dækkes af mousse. Stil kagen i fryseren natten over.

Chokoladeglaze & chokoladespray

4 blade husblas
100 g god mørk chokolade, gerne Callebaut 70 % (knapper/hakket)
70 ml piskefløde
35 ml vand
100 g glukosesirup
100 g almindelig sukker

1 dåse brun chokoladespray

Udblød husblas i koldt vand i en skål. Kom chokoladen i en høj kande. Bring fløde, vand, glukosesirup og sukker til lige under kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Hæld det over chokoladen og stavblend forsigtigt. Dæk glazen med husholdningsfilm, så det rører overfladen. Lad det køle af til 37 grader. Lav evt. pynt til kagen, imens glazen køler af (det tager cirka én time).

Når glazen er 37 grader, tages kagen ud af fryseren. Fjern silikoneformen fra kagen. Spray halvdelen af den frosne kage med brun chokoladespray (gerne udenfor eller tildækket indenfor).

Placér herefter kagen på en rist/glas indenfor. Fjern husholdningsfilm og skrab luftbobler fra overfladen af glazen med en spartel. Hvis glazen er blevet for kold eller tyk i konsistensen, kan den varmes op i få sekunder i mikrobølgeovnen. Hæld chokoladeglazen på resterende halvdel af kagen. Fjern glazetråde/overskydende glaze under kagen med en paletkniv. Løft den forsigtigt på et fad og stil den i køleskabet.

Pynt

Gyldent juledrys fra Tørsleffs:

Pynt kagens midte og kant med juledrys.

Konfekt julekugler:
60 g nougat, gerne Odense Nougat
150 g marcipan, gerne Odense Marcipan
150 g god mørk chokolade 70 %
Odense Guld Støv

Skær nougat i tern (cirka 8-14 stykker). Udrul marcipan mellem to stykker bagepapir. Skær marcipanen i firkanter (alt efter størrelsen på kuglerne) og kom et stykke nougat på hver. Saml marcipanen omkring nougaten og rul dem til små kugler. Kom dem i køleskabet i en halv time. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Overtræk kuglerne med smeltet chokolade og lad dem tørre. Tril dem i Guld Støv, når chokoladen er tør.

Toppe til julekuglerne:
50 g god mørk chokolade 70 %
15 g glukosesirup

Smelt chokoladen forsigtigt i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Lad det køle let af. Rør glukosesirup i til det bliver ensartet. Hæld det i en frysepose og kom det i køleskabet eller i fryseren til det har sat sig. Tag modelleringschokoladen ud af posen og ælt det med hænderne. Hvis massen bliver for hård, kan det æltes/varmes op med hænderne igen. Form små toppe til julekuglerne. Pynt kuglerne med toppene og drys med ekstra Guld Støv.
Placér efter eget ønske julekuglerne på kagen.

You might also enjoy...

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel
Chokoladekage
Passionsfrugtkage med brownie
Små kager med passionsfrugt, pistacie og glaze
Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Overdådig chokoladekage
Dåbskage med hindbær og chokolade
Brombærkager
Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund
Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze
Jordbærkage
Brombær glazekage

Filed Under: Årstider, Glazekager Tagged With: brændte mandler, chokolademousse, chokoladespray, glazekage, julekage, krydderkage

Ældre indlæg Hindbærblondie med chokolade og karamel
Næste Post Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status