En skøn, frisk moussekage der vil passe perfekt som dessert til nytårsaften. Kagen består af en sprød kiksebund, et karamelindlæg og en blød passionsfrugtmousse. Kagen er overtrukket med frugtglaze af passionsfrugt- og citronsaft. Den er pyntet med hvid chokolade omkring kagen og på toppen sammen med chokoladekugler, rosa støv og røde skovsyrer. Lav kagen dagen før den skal serveres, da den skal være helt frossen, når glazen hældes på. Hvis du ikke har en silikoneform, kan kagen sagtens laves i en almindelig springform.
Kagen passer til 8 personer
Redskaber; en rund springform (16 cm diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter)/springform, kageplast, rillet dejskraber
Kiksebund
120 g Digestive-kiks
60 g smør
Blend/knus kiks i en minihakker eller en pose. Kom det i en skål. Smelt smør i en lille gryde og hæld det over de knuste kiks. Rør det sammen med en ske. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Mas det hele godt sammen, helt ud til kanten i formen. Stil den i fryseren i minimum en time.
Karamelfyld
200 g Dulce de Leche, gerne fra Tørsleffs (færdiglavet) eller en dåse kondenseret mælk
Tag kiksebunden ud af fryseren. Åben dåsen med karamel. Smør karamel på kiksebunden og stil den i fryseren. Hvis det er en dåse kondenseret mælk, skal det koges under vand i 3 timer uden etikken og herefter køle af inden brug.
Passionsfrugtmousse
3 blade husblas
60 g lyst rørsukker/alm. sukker
Korn fra 1 vaniljestang
25 g æggeblommer
25 g æggehvider
1 spsk flormelis
Saften fra 6 passionsfrugter, sigtet uden kerner
3 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Pisk rørsukker, vaniljekorn og æggeblommer til en luftig og lys æggesnaps. Pisk i en anden skål æggehvider luftige og kom flormelisen i, bliv ved med at piske til det bliver en lidt tyk marengs. Varm den sigtede passionsfrugtsaft op i en lille gryde, uden det koger. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Rør den lune saft sammen med æggesnapsen. Pisk fløde til let skum. Vend fløden forsigtigt sammen med æggesnapsen-passionsfrugtsaft, gerne af flere omgange uden at slå luften ud af fløden. Kom til sidst marengs heri.
Placér en rund silikoneform (18 cm i diameter) og stil den på et fast underlag fx. et skærebræt. Hæld passionsfrugtmoussen i formen. Tag kiksebunden med karamel ud af fryseren. Befri det fra formen. Pres forsigtigt bunden i moussen med karamellen mod moussen.
Stil kagen i fryseren til den er helt frossen, gerne natten over.
Passionsfrugt-citronglaze
3 blade husblas
6 passionsfrugter, saften sigtet uden kerner
2 citroner, saften
3 spsk. lyst rørsukker/alm. sukker
Korn fra 1 vaniljestang
Udblød husblas i koldt vand i en skål. Kom passionsfrugt- og citronsaft i en lille gryde sammen med sukker og vaniljekorn. Varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Tag det af varmen. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Hæld det hele i en lidt høj kande. Lad det køle af ned til 34-36 grader. Lav evt. pynt til kagen i mellemtiden.
Tag den frosne kage ud af fryseren og befri den fra formen, når glazen har den rette temperatur. Placér den på et glas med et fad/opsamler under kagen (jeg brugte et stort ovnfast fad). Hæld glazen over kagen, gerne rundt langs kanten først. Saml det overskydende glaze op fra fadet under og tilbage i kanden, gerne af flere omgange, men vær opmærksom på at være hurtig, da glazen kan sætte sig og danne ‘ujævnheder’.
Flyt kagen forsigtigt på et fad og stil den i køleskabet.
Pynt
150 g god hvid chokolade, gerne Callebaut eller Odense chokolade
Bordeaux chokoladekugler fra Special Moment
Rosa støv
Røde skovsyrer
Klip to stykker kageplast; et stykke til kagens omkreds (18 cm i diameter og cirka 0,5-1 cm i højden) og et stykke til pynt på toppen (cirka 12 cm i diameter og cirka 4 cm i højden).
Temperer chokoladen (29 grader). Smør et jævnt og tyndt lag chokolade på begge stykker kageplast. Før en rillet dejskraber gennem chokoladen til kagens top. Lad chokoladen sætte sig kort og før dem omkring to runde forme (18 og 12 cm i diameter). Stil dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
Fjern kageplasten forsigtigt og pynt kagen med båndet omkring kagen og chokoladecirkler på toppen. Pynt også med chokoladekugler, rosa støv og røde skovsyrer.
Elvira says
Hvor mange dl giver 6 passionsfrugter? Jeg tænkte at bruge appelsin istedet.
Daisy says
Hej,
Det giver 1,5-2 dl 🙂 Det lyder også lækkert!
Signe says
Hej 🙂
Kan kagen laves flere dage i forvejen, hvis man venter med glazen til den dag den skal serveres? ☺️
Daisy says
Hejsa,
Ja den kan laves mange dage i forvejen 🙂 Og så glazes dagen før eller på dagen.
Stine says
Hvor høj er silikoneformen, du bruger?
Daisy says
5-6 cm i højden 🙂
Susanne says
Det er den bedste dessert, jeg har lavet til dato. Og den flotteste. Tak for at dele sådan en perfekt opskrift
Daisy says
Hejsa,
Mange tak for din søde besked, det er jeg rigtig glad for at høre! 🙂