• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Desserter / Karamelkager

Karamelkager

februar 23, 2020 by Daisy Leave a Comment

Utrolig lækre karamelkager med browniebunde, saltede nødder, karamelindlæg og karamelmousse. Kagerne er pyntet med chokoladeovertræk, chokoladelåg og macarons på toppen. Opskriften passer til 6-8 personer.

Redskaber; en bageplade, en rund udstikker (4-5 cm i diameter), en-to cylinderformet silikoneforme kan bl.a. købes HER. Kageplast. En rund udstikker (2-3 cm i diameter)

Browniebund med saltede nødder

30 g saltede peanuts
30 g saltede pistacienødder, uden skal
45 g smør
45 g god mørk chokolade, gerne 70 %
45 g lyst rørsukker
1 æg, str. M
1/2 tsk bagepulver
20 g hvedemel

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at hakke/blende peanuts og pistacienødder – fine eller grove efter eget ønske.
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Pisk rørsukker og æg til en hvid og luftig masse. Rør de hakkede nødder sammen med smør-chokolade. Vend det forsigtigt sammen med æggesnapsen. Sigt hvedemel og bagepulver heri og vend det sammen.

Fordel det hele på jævnt ud på en bageplade med bagepapir i bunden ca. 0,5 cm i tykkelsen. Bag den i ovnen i ca. 10 minutter. Lad den køle af og udstik 6-8 runde bunde med en rund udstikker (4-5 cm i diameter).

Karamel sauce

1 dåse Dulce de Leche, gerne fra Tørsleffs (færdiglavet)/ en dåse kondenseret mælk

Åben dåsen. Smør et godt lag karamel på bundende og stil dem i fryseren. Hvis det er en dåse kondenseret mælk, skal det koges under vand i 3 timer uden etikken på.

Karamelmousse

3 blade husblas
300 g gold chokolade, gerne Callebaut Gold Chokolade 30,4 %
150 ml mælk
300 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag chokoladen af varmen. Varm mælken i en lille gryde, til kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme mælk. Hæld husblas-mælk i den smeltede chokolade og rør det sammen. Pisk fløden til helt let skum og vend det forsigtigt sammen med chokoladen, gerne af flere gange.

Placér en cylinderformet silikoneform, gerne på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Fordel moussen i silikoneformen (6-8 stk). Tag bundende ud af fryseren og pres dem forsigtigt ned i moussen med karamellen ned mod moussen. Stil dem i fryseren i minimum 5 timer eller natten over.

Chokoladelåg

100 gram Gold chokolade, gerne Callebaut eller Odense

Klip to stykker kageplast ca. 15 cm lang. Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen (ca. 29 grader). Smør et jævnt lag chokolade på det ene stykke kageplast. Placér det andet stykke kageplast ovenpå chokoladen. Kom det i fryseren i ca. 10 minutter. Når chokoladen har sat sig helt, udstikkes små runde chokoladelåg ud med en rund udstikker (2-3 cm i diameter). Opbevar dem herefter i fryseren i en tæt beholder.

Chokoladeovertræk med pistacienødder

200 gram Gold chokolade, gerne Callebaut eller Odense
20 gram neutral olie
20 g pistacienødder, usaltede

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Rør neutral olie heri. Hak nødderne helt fint og rør det i. Kom det hele i en lille skål, sådan at mousserne kan komme heri og cirka blive dækket 1/3 eller 1/2 af chokoladen.

Samling

‘Tryk’ alle mousser ud af silikoneformen. Tag to mousser ud af fryseren af gangen. Stik en tandstik øverst i mousserne. Dyp dem hurtigt i chokoladen, så de dækkes cirka 1/3 eller 1/2. Sæt dem på et stykke bagepapir. Gentag med resterende mousser. Placér dem på et fad.

Tag chokoladelågene ud af fryseren og placér én på toppen af hver kage.

Pynt evt med karamel eller macarons på toppen.

Lad kagerne tø langsomt op i køleskabet i minimum 2 timer eller lad dem stå natten over.

You might also enjoy...

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Karamelkage med passionsfrugt
Chokoladekage
Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze
Små kager med kakaomørdej, hindbær og hvid chokolade
Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel
Flødeboller
Feminine hindbærbomber med hvid chokolade, vanilje og lime
Brombærkager
Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade
Små kager med passionsfrugt, pistacie og glaze

Filed Under: Desserter Tagged With: brownie, karamelkage, moussekage

Ældre indlæg Brombærkager
Næste Post Lagkage med chokolade, saltede nødder, karamel og hindbær

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Kirsebærkager med hvid chokolade og kanel

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status