• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Glazekager / Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund

Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund

august 23, 2019 by Daisy 2 Comments

Her får i opskriften på en rigtig dejlig og frisk moussekage – og for at det ikke skal være løgn, smager den præcis som Solerois! Mums! Denne glazekage består af passionsfrugt, mangokompot og en blondiebund. Kagen er pyntet med en fin aprikosfarvet glaze, et hvidt tempereret chokoladebånd og friske blomster. Den passer til 8-10 personer.

Redskaber; en rund silikoneform eller en rund springform (16 cm i diameter) og en rund silikoneform (18 cm i diameter). Formene kan bl.a. købes HER.

Blondiebund

100 smør
100 g hvid chokolade
50 g rørsukker/sukker
2 æg, str. M
40 g hvedemel
Én knivspids salt

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Hak chokoladen og smelt det sammen med smør over vandbad. Vend forsigtigt æg-sukker massen sammen med chokolade-smør blandingen. Sigt herefter hvedemel og salt i.
Fordel det i en rund silikoneform eller i en rund springform med bagepapir i bunden (16 cm i diameter). Bages ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter til den er let gylden. Lad bunden køle af og skær den fri fra springformen.

Mangokompot

3 blade husblas
300 g mango, skåret i tern (frossen)
1 økologisk citron (saft og skal)

Udblød husblassen i koldt vand. Kom mango og citron (saft og skal) i en gryde. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Blend kompotten til fin puré. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse.
Lad det køle lidt af og kom det på blondiebunden. Sættes i fryseren i min. 3 timer.

Passionsfrugtmousse

4 blade husblas
120 ml passionsfrugtpuré (ca. 8 friske frugter)
100 g lyst rørsukker
200 g neutral skyr
200 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Kom passionsfrugtpuré (sigtet, uden kerner) og rørsukker i en gryde.  Lad der simre i et par minutter. Rør husblassen i og køl let af. Pisk piskefløde til let skum og vend skyr i. Vend fløde-skyr sammen med puréen af flere omgange. Fordel moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter).
Tag blondiebunden-mangokompotten og pres det forsigtigt ned i moussen, så siderne bliver dækket. Sættes i fryseren natten over.

Glaze

4 blade husblas
100 g hvid chokolade, hakket
100 g glukosesirup
100 g hvid sukker
70 ml piskefløde
30 ml vand
Hvid og abrikosfarvet (/orange) pastafarve

Udblød husblassen i koldt vand. Kom den hakkede hvide chokolade i en høj kande. Glukosesirup, piskefløde, sukker og vand bringes til kogepunktet i en gryde. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse. Hæld det over chokolade og stavblend, lad det køle til 43 grader. Glazen fordeles i to glas. Kom hvid pastafarve i den ene og abrikosfarvet pastafarve i den anden. Hæld de to farver skiftevis tilbage i kanden.
Tag kagen ud af fryseren på en rist. Hæld glazen rundt på kagen og befri den for glazetråde. Flyt kagen på et fad og lad den tø langsomt op i køleskabet i nogle timer.

Pynt

Kagen pyntes med et hvidt tempereret chokoladebånd og friske blomster.

You might also enjoy...

Vaniljeprikket påskekage
Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade
Banankage med chokoladestykker toppet med chokolademousse og karamel-cremeux
Hasselnødde-chokoladekage
Karamelbomber med chokolade, peanut praline og glaze
Blåbær cheesecake
Hyldeblomst-jordbærkage
Små gule påskekager
Bærkage med kiks og chokolade
Karamelkage med passionsfrugt
Drengekager
Brombærkager

Filed Under: Glazekager, Lagkager Tagged With: blondiebund, glazekage, mango, moussekage, passionsfrugt

Ældre indlæg Nektarintærte
Næste Post Banankage med chokoladestykker toppet med chokolademousse og karamel-cremeux

Comments

  1. Victoria says

    februar 28, 2022 at 11:36 am

    Super fin og velsmagende kage. Dog frigiver den en hel del vand under optøning på køl. Kan man gøre noget for at forhindre dette?

    Svar
    • Daisy says

      marts 1, 2022 at 1:52 pm

      Hejsa,

      Man kan forhindre det ved at piske fløden helt lind/let pisket, hvis fløden er pisket for meget, kan der løbe væske fra 🙂

      Kh Daisy

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Kaffekaramel-kage

Triple chokolade-dessert

Hyldeblomst-jordbærkage

Chokolade-karamelkage

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status