
Denne tærte indeholder vaniljemørdej, marcipanfyld, chokolade og nektariner. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med frugttærter – og jeg synes, nektariner giver tærten et rigtig fint udtryk. Den passer til 4-6 personer, alt efter hvor ‘lækkersulten’, man er!
Redskaber; en rund tærteform (19 cm i diameter). Tærteformen kan købes HER.
Vaniljemørdej
2 tsk. vaniljepasta
150 g hvedemel
75 g flormelis
75 g smør
2 æggeblommer
Vaniljepasta, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Kom smør i blandingen og smuldre det i (eller blendes sammen). Tilsæt til sidst æggeblommer. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/film.
Marcipanfyld
100 g marcipan, revet
100 g smør
100 g sukker
1 æg
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan og til sidst ægget. Stil til side.
Pynt
75-100 g smeltet mørk chokolade
1 bakke nektariner
Rul mørdejen ud i lidt mel, flyt hele tiden på dejen. Rul ud så den passer til tærteformen. Fyld mørdejen med marcipanfyldet. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad den køle af og smør den med smeltet chokolade. Placer tærten på et fad. Skær nektariner ud i tynde skiver og anret dem ovenpå chokoladen.
Tip
Tærten kan laves flere dage i forvejen og fryses ned. Tag den op på dagen den skal spises og anret den. Det kan også anbefales at nyde den sammen med vaniljecreme eller flødeis!
Måden jeg har skåret alle nektarinerne; De halveres og skæres i helt tynde skiver. Skil skiverne forsigtigt fra hinanden, så de stadig hæfter sammen. Anrettes på tærten.

Skriv et svar