• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Tærter / Nektarintærte

Nektarintærte

august 23, 2019 by Daisy Leave a Comment

Denne tærte indeholder vaniljemørdej, marcipanfyld, chokolade og nektariner. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med frugttærter – og jeg synes, nektariner giver tærten et rigtig fint udtryk. Den passer til 4-6 personer, alt efter hvor ‘lækkersulten’, man er!

Redskaber; en rund tærteform (19 cm i diameter). Tærteformen kan købes HER.

Vaniljemørdej

2 tsk. vaniljepasta
150 g hvedemel
75 g flormelis
75 g smør
2 æggeblommer

Vaniljepasta, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Kom smør i blandingen og smuldre det i (eller blendes sammen). Tilsæt til sidst æggeblommer. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/film.

Marcipanfyld

100 g marcipan, revet
100 g smør
100 g sukker
1 æg

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan og til sidst ægget. Stil til side.

Pynt

75-100 g smeltet mørk chokolade
1 bakke nektariner

Rul mørdejen ud i lidt mel, flyt hele tiden på dejen. Rul ud så den passer til tærteformen. Fyld mørdejen med marcipanfyldet. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter.

Lad den køle af og smør den med smeltet chokolade. Placer tærten på et fad. Skær nektariner ud i tynde skiver og anret dem ovenpå chokoladen.

Tip
Tærten kan laves flere dage i forvejen og fryses ned. Tag den op på dagen den skal spises og anret den. Det kan også anbefales at nyde den sammen med vaniljecreme eller flødeis!

Måden jeg har skåret alle nektarinerne; De halveres og skæres i helt tynde skiver. Skil skiverne forsigtigt fra hinanden, så de stadig hæfter sammen. Anrettes på tærten.

You might also enjoy...

Jordbærtærte – der smager af sommer!
Små frugttærter med mørdej, mandelfrangipane og chokolade

Filed Under: Tærter Tagged With: frugttærte, tærte

Ældre indlæg Gulerodsboller
Næste Post Moussekage med passionsfrugt, mangokompot og blondiebund

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Kaffekaramel-kage

Triple chokolade-dessert

Hyldeblomst-jordbærkage

Chokolade-karamelkage

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status