
Disse små frugttærter består af en mørdejsbund, mandelfrangipane og chokolade. De er pyntet med forskellige lækre frugter og bær. De er altid et hit hos gæsterne og smager også bare super godt! Jeg er ret vild med de her fine tærteforme, som er linket til herunder.
Redskaber; Små runde tærteforme 6-8 stk. (8 cm i diameter). De kan bl.a. købes HER.
Vaniljemørdej
3 tsk. vaniljepasta
200 g kagehvedemel
100 g flormelis
100 g smør
3 æggeblommer
Vaniljepasta, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Kom smør i blandingen og smuldre det i (kan også blendes sammen). Tilsæt til sidst æggeblommer – et af gangen. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/film.
Mandelfrangipane
100 g mandelmel
100 g lyst rørsukker
100 g smør
1 æg, str. L (eller to små æg)
1 knivspids salt
Mandelmel, rørsukker og smør æltes godt sammen i en skål. Rør tilsidst ægget og salt i blandingen. Stil til side.
Pynt
70-100 g god mørk chokolade, smeltet
Jordbær, blåbær, kiwi, abrikos, kirsebær og hindbær (og evt. andre)
Rul mørdejen ud i lidt mel, så den passer til tærteformene. Fyld alle formene med mørdej og kom mandelfrangipane heri. Bag dem ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad tærterne køle af og smør med smeltet chokolade. Placer dem på et fad. Skær frugterne/bær i tynde skiver og anret ovenpå chokoladen.
Tip
Vent evt. med at pynte de små tærter med frugt/bær til gæsterne kommer – det er hyggeligt at pynte dem sammen.
Tærterne kan fryses. Tag dem op på dagen, de skal nydes og pynt med frugt/bær.
Kan også nydes sammen med vaniljecreme eller en god flødeis!


Skriv et svar