
Jordbærtærte er i den grad en af mine yndlings kager – og tror ikke, jeg er den eneste, der har det sådan! Den smager jo bare så meget af sommer…mmmh! Jeg plejer egentlig at lave jordbærtærte med et lag vanlijecreme/konditorcreme, men ved denne tærte er det svært at anrette jordbærskiverne pænt med creme under. Den passer til ca. 6 personer.
Redskaber; en rund tærteform (19 cm i diameter). Tærteformen kan bl.a. købes HER.
Vaniljemørdej
2 tsk. vaniljepasta
150 g kagehvedemel
75 g flormelis
75 g smør
2 æggeblommer
Vaniljepasta, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Kom smør i blandingen og smuldre det i (kan også blendes sammen). Tilsæt til sidst æggeblommer. Ælt massen kort, men grundigt sammen. Kom mørdejen på køl/frys i min. 30 minutter i en pose/film.
Mandelfrangipane
90 g mandelmel
90 g lyst rørsukker
90 g smør
1 æg, str. M/L
1 knivspids salt
Mandelmel, rørsukker og smør æltes godt sammen i en skål. Rør til sidst ægget og salt i blandingen. Stil til side.
Pynt
75-100 g god mørk chokolade, smeltet
1-2 bakker jordbær
Rul mørdejen ud i lidt mel, flyt hele tiden på dejen. Rul den ud så den passer til tærteformen. Fyld formen med mørdejen og kom mandelfrangipane heri. Bag den ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad tærten køle af og smør med smeltet chokolade. Placer den på et fad. Skær jordbær i helt tynde skiver – halver jordbær og skil dem fra hinanden, så de stadig hæfter sammen. Kom dem på tærten.
Tip
Tærten kan også fryses. Tag den op på dagen, den skal nydes og pynt med frugt/bær.
Kan også nydes sammen med vaniljecreme eller en god flødeis!

Skriv et svar