• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

You are here: Home / Cheesecakes / Chokolade cheesecake

Chokolade cheesecake

december 4, 2019 by Daisy Leave a Comment

Denne skønne cheesecake består af en sprød kakao-kiksebund, salt-karamel og chokolade-ostefyld. Kagen lavede jeg til en rund fødselsdag og den kan bestemt anbefales! Kagen passer til ca. 8 personer.

Redskaber; en rund springform (18 cm i diameter), kageplast

Salt-karamel

1 dåse sød kondenseret mælk
1 nip flagesalt

Fjern etiketten på dåsen. Kom den i en gryde med kogende vand, helt dækket af vand. Lad dåsen koge/simre under vand i 3 timer. Tag dåsen fra vandet og lad den køle af. Åben dåsen og hæld karamellen i en skål. Rør lidt flagesalt i. Stil til side.

Kakao-kiksebund

200 g Digestive kiks
3 tsk kakaopulver
80 g smør

Beklæd en rund springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og kageplast rundt i kanten.
Knus kiksene til krummer i en pose med en kagerulle eller i en foodprocessor. Kom krummerne i en skål og rør kakaopulver i. Smelt smør i en gryde og rør det i kiksekrummerne. Hæld det hele ned i springformen og pres det godt sammen med fingrene, også lidt op af kanterne. Stil den på køl, i mens chokoladefyldet laves.

Chokolade-ostefyld

4,5 blade husblas
100 ml piskefløde (til opvarmning)
250 g flødeost, neutral (ikke light)
155 g sukker
250 g god mælkechokolade, evt Callebaut
250 ml piskefløde

Udblød husblas i koldt vand. Kom 100 ml piskefløde i en lille gryde og varm det op til under kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme fløde. Lad det køle af.
Kom flødeost og sukker i en skål. Pisk det let op. Smelt chokoladen over vandbad i en skål og vend det forsigtigt i oste-sukker blandingen. Vend herefter den lune husblas-fløde i. Pisk til sidst fløde til let skum med bløde toppe og vend det hele forsigtigt sammen.

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Smør et godt lag salt-karamel på bunden. Hæld chokoladefyldet ovenpå karamellen og glat overfladen. Stil kagen i køleskabet i minimum 3 timer eller kom den i fryseren, hvis den ikke skal serveres samme dag.

Pynt

Tag kagen ud af køleskabet/fryseren og fjern springformen og kageplast. Kom kagen på et fad og pynt den med brændt marengs, røde skovsyrer, eller lige hvad du foretrækker.

Brændt marengs

3 æggehvider
150 g hvidt sukker
Sprøjtepose, stjernetyl, gasbrænder

Pisk æggehvider let til skum. Kom sukker i, gerne lidt af gangen. Pisk det til en sej marengs. Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og hæld marengsen i. Kom marengsen på toppen af kagen, gerne lidt før servering. Brænd marengsen let gylden.

Fra fryseren

You might also enjoy...

Bærkage med kiks og chokolade
Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt
Blåbær cheesecake
Chokolade lagkage
Passionsfrugtkage med brownie
Jordbærkage
Karamelkage med chokolade og karamelglaze
Lagkage med chokolade, saltede nødder, karamel og hindbær
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Lagkage lavet på jordbærgrød
Mangokage med vanilje, passionsfrugt og chokolade
Hindbærkage med vanilje og mazarin
Enhjørning kage

Filed Under: Cheesecakes, Lagkager Tagged With: cheesecake, chokolade, kiksebund

Ældre indlæg Krydderkage med saltkaramel og nougat-chokolademousse
Næste Post Blåbær cheesecake

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Bærkage med kiks og chokolade

Overdådig chokoladekage

Festlige desserter med kaffe-karamel, hasselnødder og chokolade

Nytårskage med kiks, karamel og passionsfrugt

Følg på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status