

Denne skønne cheesecake består af en sprød kakao-kiksebund, salt-karamel og chokolade-ostefyld. Kagen lavede jeg til en rund fødselsdag og den kan bestemt anbefales! Kagen passer til ca. 8 personer.
Redskaber; en rund springform (18 cm i diameter), kageplast
Salt-karamel
1 dåse sød kondenseret mælk
1 nip flagesalt
Fjern etiketten på dåsen. Kom den i en gryde med kogende vand, helt dækket af vand. Lad dåsen koge/simre under vand i 3 timer. Tag dåsen fra vandet og lad den køle af. Åben dåsen og hæld karamellen i en skål. Rør lidt flagesalt i. Stil til side.
Kakao-kiksebund
200 g Digestive kiks
3 tsk kakaopulver
80 g smør
Beklæd en rund springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden og kageplast rundt i kanten.
Knus kiksene til krummer i en pose med en kagerulle eller i en foodprocessor. Kom krummerne i en skål og rør kakaopulver i. Smelt smør i en gryde og rør det i kiksekrummerne. Hæld det hele ned i springformen og pres det godt sammen med fingrene, også lidt op af kanterne. Stil den på køl, i mens chokoladefyldet laves.
Chokolade-ostefyld
4,5 blade husblas
100 ml piskefløde (til opvarmning)
250 g flødeost, neutral (ikke light)
155 g sukker
250 g god mælkechokolade, evt Callebaut
250 ml piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Kom 100 ml piskefløde i en lille gryde og varm det op til under kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i den varme fløde. Lad det køle af.
Kom flødeost og sukker i en skål. Pisk det let op. Smelt chokoladen over vandbad i en skål og vend det forsigtigt i oste-sukker blandingen. Vend herefter den lune husblas-fløde i. Pisk til sidst fløde til let skum med bløde toppe og vend det hele forsigtigt sammen.
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Smør et godt lag salt-karamel på bunden. Hæld chokoladefyldet ovenpå karamellen og glat overfladen. Stil kagen i køleskabet i minimum 3 timer eller kom den i fryseren, hvis den ikke skal serveres samme dag.
Pynt
Tag kagen ud af køleskabet/fryseren og fjern springformen og kageplast. Kom kagen på et fad og pynt den med brændt marengs, røde skovsyrer, eller lige hvad du foretrækker.
Brændt marengs
3 æggehvider
150 g hvidt sukker
Sprøjtepose, stjernetyl, gasbrænder
Pisk æggehvider let til skum. Kom sukker i, gerne lidt af gangen. Pisk det til en sej marengs. Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og hæld marengsen i. Kom marengsen på toppen af kagen, gerne lidt før servering. Brænd marengsen let gylden.







Skriv et svar