Moussekage med kaffe-karamelmousse, chokolademousse, cookiebund og kakao-kiksebund – en virkelig lækker kombination! Kagen blev lavet i anledningen af, at vores pige blev 1 år gammel, og var virkelig populær blandt gæsterne. Kagen kan sagtens laves flere dage i forvejen, og tager ikke lang tid at samle/pynte på dagen.
Kagen passer til cirka 8 personer
Cookiebund
70 g brun farin
35 g smør, blødt
1 æg
70 g hvedemel
45 g god chokolade (gerne blandet mørk/lys), hakket/knapper
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Pisk brun farin og blødt smør sammen til en ensartet masse i en skål. Pisk ægget i. Vend mel i blandingen og vend til sidst hakket chokolade/chokoladeknapper i. Hæld det hele i en rund springform/silikoneform (12-13 cm i diameter)/kan også laves i en 16 cm, da vil bunden blive tyndere. Bag bunden i ovnen i cirka 25-30 minutter. Lad den køle af og stil den i fryseren.
Kakao-kiksebund
50 g havrekiks
1 spsk. kakao
25 g smør
Blend/knus kiks i en minihakker eller en pose. Kom det i en skål sammen med kakao. Smelt smør i en lille gryde og hæld det over de knuste kiks. Rør det sammen med en ske. Hæld det hele i en rund springform (12-13 cm i diameter) med bagepapir i bunden/kan også laves i en 16 cm, da vil bunden blive tyndere. Mas det hele godt sammen, helt ud til kanten i formen. Stil den i fryseren i minimum en time eller til den har sat sig helt. Pres herefter kiksebunden på cookiebunden, så kiksebunden er nederst. Opbevar bundende i fryseren.
Kaffe-karamelmousse
1 1/2 blad husblas
220 g gold chokolade/karamelchokolade
1 dl piskefløde
Korn fra en vaniljestang
3 spsk. færdiglavet kaffe
3 dl piskefløde
Start med at udbløde husblas i koldt vand.
Kom karamelchokoladen i en skål og smelt det over vandbad. Tag det af varmen. Varm fløde og vaniljekorn op til kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblas for vand og rør det heri. Hæld den varme fløde-vanilje-husblas over den smeltede chokolade.
Pisk fløde helt let og vend det hele sammen, gerne af 3 omgange uden at slå luften ud af fløden.
Placér en rund silikoneform på et fast underlag, gerne et skærebræt (16 cm i diameter/18 cm i diameter). Hæld moussen heri. Tag bundende ud af fryseren og placér dem forsigtigt midt i moussen, så siderne dækkes af mousse. Stil kagen i fryseren natten over (minimum 8 timer).
Mælkechokolademousse
200 g god mælkechokolade
300 ml piskefløde
Start med at smelte chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Varm 1/3 af fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde (100 ml). Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør det sammen ved at røre i midten af chokoladen. Pisk resterende fløde til let skum. Vend det hele sammen, gerne af flere gange uden af slå luften ud af fløden.
Placér en silikoneform (halvkugler/runde forme 1-2 cm i diameter) på et fast underlag f.eks. et skærebræt. Hæld moussen i formen. Stil formen i fryseren natten over.
Samling og pynt
Brun chokoladespray
Røde skovsyrer
Tag den frosne kage ud af fryseren. Pres den ud af silikoneformen. Tag chokolademoussen ud af fryseren og pres små halvkugler/kugler ud af formen. Pynt toppen af kagen med dem. Spray let med brun chokoladespray på moussen (spray udenfor eller dækket til indenfor). Stil kagen på et fad. Pynt til sidst med røde skovsyrer.
Lad den tø op i køleskabet i minimum 5 timer.
Skriv et svar