Det er altid så hyggeligt at lave fødselsdagskager, – og det bedste ved fødselsdag er jo altid kagen! Disse to kager er lavet til fødselsdagsfejring af to små drenge på 1 år og 2 år. Kagerne består af browniebunde, bærindlæg og bærmousse. De er begge pyntet med chokoladespray og hvid chokolade med sølvstøv. Kagerne passer til ca. 20 personer.
Redskaber; to runde springforme (Ø16 og Ø18), to runde silikoneforme (Ø16 og Ø18) og to runde silikoneforme (Ø18, højde 6,5 cm og Ø20-22 cm, højde 4 cm). Almindelige springforme kan også bruges.
Browniebunde
175 g mørk chokolade, hakket/knapper
175 g smør
175 g æggeblommer
175 g lyst rørsukker
Chokolade og smør smeltes sammen i en skål over vandbad. Æggeblommer og rørsukker piskes til en luftig og hvid masse. Chokolade-smør og æggesnapsen vendes forsigtigt sammen. Fordel dejen i to runde springforme (16 cm og 18 cm i diameter). Bag dem ved 170 g varmluft i ca. 26 minutter. Lad dem køle af og befri dem fra formene.
(Kan undlades) Chokoladeganache på den ene browniebund (16 cm i diameter)
60 g god hakket chokolade, gerne Callebaut 54,5 %
60 ml piskefløde
Én god håndfuld chokoladeperler, gerne fra Valrhona
Smelt chokolade over vandbad. Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde. Hæld fløde over den smeltet chokolade. Rør i midten af massen med en dejskraber til det samler sig til en blank masse.
Kom den ene bund tilbage i springformen (16 cm i diameter). Kom kageplast langs kanten. Hæld chokoladeganache ovenpå bunden og drys med chokoladeperler. Dæk springformen til med husholdningsfilm og stil den i fryseren til ganachen har sat sig/er frossen.
Hindbærindlæg
2 blade husblas
125 g hindbær, friske eller frosne
1 citron, saft
1 spsk lyst rørsukker
Udblød husblas i koldt vand. Kom hindbær, citronsaft og sukker i en lille gryde, giv det et opkog. Sigt bærmassen i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør det i puréen. Hæld det i en rund silikoneform (16 cm i diameter) og stil det i fryseren indtil det er helt frossen.
Brombærindlæg
2,5 blade husblas
150 g brombær
1 citron, saft
2 spsk lyst rørsukker
Udblød husblas i koldt vand. Kom brombær, citronsaft og sukker i en lille gryde, giv det et opkog. Sigt bærmassen i en ren skål. Vrid husblas for vand og rør det i puréen. Hæld det i en rund silikoneform (18 cm i diameter) og stil det i fryseren indtil det er helt frossen.
Hindbærmousse med skyr
4 blade husblas
400 g hindbær, frosne eller friske
4 spsk lys rørsukker
1 øko citron, saft og skal
Korn fra 1 vaniljestang
160 g neutral skyr
160 ml piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Giv hindbær, rørsukker, citronsaft og vaniljekorn et opkog. Sigt massen, så der kun er puréen tilbage. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Lad det køle af. Riv citronskal i skyr. Pisk fløde til let skum. Vend skyr-citronskal i. Vend det sammen med puréen af flere omgange.
Kom 1/3 del af moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter) på et fast underlag (fx et skærebræt). Kom hindbærindlægget i. Hæld resten af moussen i formen. Pres forsigtigt browniebunden (16 cm i diameter) med ganache i moussen, så siderne bliver dækket af mousse. Sættes i fryseren natten over.
Brombærmousse
3 blade husblas
300 g brombær, frosne eller friske
3 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, saft og skal
Korn fra 1 vaniljestang
3 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Giv brombær, rørsukker, citron (saft og skal) og vaniljekorn et opkog. Sigt massen, så der kun er puréen tilbage. Vrid husblas for vand og rør det i den varme masse. Lad det køle af. Pisk fløde til let skum. Vend det sammen med puréen af flere omgange.
Kom 1/3 del af moussen i en rund silikoneform (20-22 cm i diameter) på et fast underlag (fx et skærebræt). Kom brombærindlægget i. Hæld resten af moussen i formen. Pres forsigtigt browniebunden (18 cm i diameter) i moussen, så siderne bliver dækket af mousse. Sættes i fryseren natten over.
Pynt
1 velvet spray, lysblå
1 velvet spray, hvid
Jeg plejer at købe chokoladesprayen HER.
God hvid chokolade
Sølvstøv. Mill & Mortar
Blå flyvemaskiner, kan købes HER.
Tag kagerne på skift ud af fryseren. Spray med chokoladespray på de frosne kager (enten udenfor eller evt. dækket til i en papkasse indenfor). Chokoladesprayen skal være stuetemperatur. Spray et strøg af gangen og ca. 20-30 cm fra kagen for at få det pæneste resultat. Placér dem på et fad og lad dem tø langsomt op i køleskabet, gerne natten over.
Kanten rundt om kagen er pyntet med blendet hvid chokolade blandet med sølv dust. På den ene kage er der pyntet med blå flyvemaskiner.
Skriv et svar