Chokoladekage er helt klart en af mine yndlings kager! Denne lækre chokolade lagkage består af tre chokolade/kakao bunde samt tre lag chokolademousse. Toppen af pyntet med chokoladestykker, røde skovsyrer og revet chokolade.
Jeg lavede denne kage, da jeg egentlig ville lave en helt almindelig chokoladekage. Jeg fandt en opskrift på en chokoladekage på Mummum.dk. Denne chokoladekage har jeg lavet om til tre skønne bunde. Kagen passer perfekt til fødselsdag, dessert eller bare til søndagskaffen. Opskriften passer ca. til 4 personer. Den kan sagtens ganges op, hvis den skal bruges til flere.
Redskaber; en kvadratisk form (ca. 30 x 30 cm), en rund udstikker (ca. 12-14 cm i diameter), to små runde udstikkere (ca. 2-4 cm i diameter), sprøjtepose med lille rund tyl, kageplast (til chokoladepynt på toppen)
Chokoladebund(e)
135 g hvedemel
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
60 g kærnemælk
1 æg
30 g kakao
115 g vand
129 g smør
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at blande hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Bland i en anden skål kærnemælk og æg let sammen. Kom kakao, vand og smør i en lille gryde, lad det smelte sammen og giv det et let opkog. Vend den varme kakaoblanding sammen med de tørre ingredienser (hvedemel, m.m.). Vend til sidst kærnemælk-æg heri.
Kom det hele i en kvadratisk form (ca. 30×30 cm) med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen i ca. 15-20 minutter. Stik i eller mærk på bunden for at være sikker på at den er færdig.
Lad den køle af og skær den fri fra kanten. Udstik tre runde bunde med en rund udstikker (ca. 12-14 cm i diameter). Pak bundende i en pose til kagen skal samles.
Chokolademousse/creme
2,5 blade husblas
100 mælkechokolade, hakket/knapper
5 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Kom chokolade i en skål. Hæld fløde i en tykbundet gryde og bring det til kogepunktet, det må ikke koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i midten af skålen. Rør til det hele samler sig og bliver ensartet. Vrid husblas for vand og rør det i. Kom med det samme husholdningsfilm over skålen, så det rører overfladen af chokolade-fløden. Stil det i køleskabet natten over.
Samling
- Tag chokolademoussen ud af fryseren. Pisk det let op. Kom moussen i en sprøjtepose sammen med en lille rund tyl.
- Placér en chokoladebund på et kagefad. Dæk hele bunden med chokolademousse.
- Placér den næste chokoladebund ovenpå moussen, og dæk så denne bund med mousse.
- Kom den sidste bund ovenpå moussen og dæk den med mousse. Stil kagen i køleskabet.
Pynt
100 g mælkechokolade
Røde skovsyrer
Lidt revet chokolade
To små runde udstikker (ca 2-4 cm i diameter)
Klip to stykker kageplast. Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen. Hæld chokoladen på kageplasten og placér det andet stykke kageplast ovenpå den smeltede chokolade og jævn det ud, så kageplasten dækkes af chokoladen. Kom det i fryseren. Når chokoladen har sat sig, udstikkes små runde chokoladestykker.
Pynt kagen med de små runde chokoladestykker, røde skovsyrer og revet chokolade. Stil kagen i køleskabet til den skal nydes.
Skriv et svar