• Forside
  • Opskrifter
    • Is
    • Tærter
    • Lagkager
    • Cheesecakes
    • Glazekager
    • Bagværk
    • Desserter
  • Om mig
  • Kontakt
    • Instagram

Daisys Kageri

En verden fuld af kager

Hjem » Chokolade lagkage

Chokolade lagkage

januar 28, 2020 by Daisy Leave a Comment

Chokoladekage er helt klart en af mine yndlings kager! Denne lækre chokolade lagkage består af tre chokolade/kakao bunde samt tre lag chokolademousse. Toppen af pyntet med chokoladestykker, røde skovsyrer og revet chokolade.

Jeg lavede denne kage, da jeg egentlig ville lave en helt almindelig chokoladekage. Jeg fandt en opskrift på en chokoladekage på Mummum.dk. Denne chokoladekage har jeg lavet om til tre skønne bunde. Kagen passer perfekt til fødselsdag, dessert eller bare til søndagskaffen. Opskriften passer ca. til 4 personer. Den kan sagtens ganges op, hvis den skal bruges til flere.

Redskaber; en kvadratisk form (ca. 30 x 30 cm), en rund udstikker (ca. 12-14 cm i diameter), to små runde udstikkere (ca. 2-4 cm i diameter), sprøjtepose med lille rund tyl, kageplast (til chokoladepynt på toppen)

Chokoladebund(e)

135 g hvedemel
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
60 g kærnemælk
1 æg
30 g kakao
115 g vand
129 g smør

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at blande hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Bland i en anden skål kærnemælk og æg let sammen. Kom kakao, vand og smør i en lille gryde, lad det smelte sammen og giv det et let opkog. Vend den varme kakaoblanding sammen med de tørre ingredienser (hvedemel, m.m.). Vend til sidst kærnemælk-æg heri.
Kom det hele i en kvadratisk form (ca. 30×30 cm) med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen i ca. 15-20 minutter. Stik i eller mærk på bunden for at være sikker på at den er færdig.
Lad den køle af og skær den fri fra kanten. Udstik tre runde bunde med en rund udstikker (ca. 12-14 cm i diameter). Pak bundende i en pose til kagen skal samles.

Chokolademousse/creme

2,5 blade husblas
100 mælkechokolade, hakket/knapper
5 dl piskefløde

Udblød husblas i koldt vand. Kom chokolade i en skål. Hæld fløde i en tykbundet gryde og bring det til kogepunktet, det må ikke koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i midten af skålen. Rør til det hele samler sig og bliver ensartet. Vrid husblas for vand og rør det i. Kom med det samme husholdningsfilm over skålen, så det rører overfladen af chokolade-fløden. Stil det i køleskabet natten over.

Samling

  1. Tag chokolademoussen ud af fryseren. Pisk det let op. Kom moussen i en sprøjtepose sammen med en lille rund tyl.
  2. Placér en chokoladebund på et kagefad. Dæk hele bunden med chokolademousse.
  3. Placér den næste chokoladebund ovenpå moussen, og dæk så denne bund med mousse.
  4. Kom den sidste bund ovenpå moussen og dæk den med mousse. Stil kagen i køleskabet.

Pynt

100 g mælkechokolade
Røde skovsyrer
Lidt revet chokolade
To små runde udstikker (ca 2-4 cm i diameter)

Klip to stykker kageplast. Temperer chokoladen i mikrobølgeovnen. Hæld chokoladen på kageplasten og placér det andet stykke kageplast ovenpå den smeltede chokolade og jævn det ud, så kageplasten dækkes af chokoladen. Kom det i fryseren. Når chokoladen har sat sig, udstikkes små runde chokoladestykker.

Pynt kagen med de små runde chokoladestykker, røde skovsyrer og revet chokolade. Stil kagen i køleskabet til den skal nydes.

You might also enjoy...

Julekage med appelsin-krydderkage, brændte mandler, nougat og chokolade
Chokoladekage
Enhjørning kage
Jordbærkage
Fødselsdagskager med chokolade, nødder og bær
Passionsfrugtkage med brownie
Karamelkage med passionsfrugt
Valentinskage med blondie og hindbær
Brombær glazekage
Kaffekaramel-kage
Drengekager
Banankage med chokoladestykker toppet med chokolademousse og karamel-cremeux
Blåbærkage med chokolade og mazarin

Filed Under: Lagkager, Skærekager Tagged With: chokoladekage, chokolademousse, fødselsdagskage, lagkage

Ældre indlæg Små kager med kakaomørdej, hindbær og hvid chokolade
Næste Post Valentinskage med blondie og hindbær

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Velkommen til min blog!

Velkommen til min blog!

Mit navn er Daisy. Til dagligt arbejder jeg som intensiv-sygeplejerske, men bruger det meste af min fritid på at bage.
Tusind tak, fordi du kigger forbi - jeg håber, du vil føle dig inspireret. Tøv endelig ikke med at skrive ved spørgsmål.

Følg mig på Instagram

  • Instagram

CATEGORIES

  • Årstider
  • Bagværk
  • Cheesecakes
  • Desserter
  • Glazekager
  • Lagkager
  • Skærekager
  • Tærter

Seneste opskrifter

Påskekage med passionsfrugt, saltkaramel og chokolade

Pistaciekage

Små kager med lime, hindbær og pistacie

Yndige små kager med hindbær, lime og hvid chokolade

Følg på Instagram

COPYRIGHT Daisys Kageri © 2019. · DMCA.com Protection Status