En nem og utrolig skøn moussekage. Kagen består af en chokoladekage uden mel, et lag chokolade ganache og en syrlig hindbærmousse. Den er pyntet med glaze samt en række af runde chokoladecirkler omkring kagen.
Glazen består af tre pastafarver; lyse blå, mørke blå og hvid – men kan sagtens laves med andre ønskede farver. Jeg bruger altid pastafarver fra Sugarflair og Wilson, som bl.a. kan findes på Bagetid – hvor der er utallige af fine farver.
Chokoladecirklerne omkring kagen har jeg lavet ved hjælp af en silikoneform fra Silikomart, som også findes på Bagetid – utrolig nem form og chokoladescirklerne bliver helt ens. Lad gerne kagen tø langsomt op i køleskabet natten over eller minimum 8 timer.
Kagen passer til 8-10 personer.
Redskaber; en rund springform (16 cm i diameter), en rund silikoneform (18 cm i diameter, 5-6 cm i højden)/en rund springform kan også bruges. Kageplast. Form til chokoladecirkler – findes HER.
Chokoladekage, uden mel
100 g god mørk chokolade, gerne 70 % (hakket/knapper)
50 g smør
100 g lyst rørsukker
2 æg, str. M
Start med at tænde ovnen på 175 grader alm ovn. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Rør kort rørsukker heri. Tilsæt tilsidst æg og rør det sammen. Hæld det hele i en rund springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag den i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle af. Skær den fri langs kanten i formen. Rengør formen og kom bunden tilbage heri. Kom kageplast langs kanten.
Mælkechokolade ganache
100 g god chokolade, gerne 50-60 %
50 ml piskefløde
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag det af varmen. Kom fløde i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade. Rør i midten af skålen med en dejskraber til det hele samler sig og bliver ensartet. Hæld det hele over chokoladebunden med kageplast langs siden. Stil det i fryseren indtil det har sat sig helt og er helt frossen.
Hindbærmousse
4 blade husblas
300 g hindbær, frosne/friske
5 spsk lyst rørsukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 øko citron, saft og skal
250 ml piskefløde
150 g græsk yoghurt/neutral skyr
Udblød husblas i koldt vand. Kom hindbær, rørsukker, vaniljekorn og citron saft/skal i en gryde. Varm det op og lad det koge/simre nogle minutter. Sigt den varme masse, så kun puré er tilbage. Vrid husblas for vand og rør det i den varme puré. Lad det køle af til det er håndvarm. Pisk fløde til helt let skum og vend yoghurten forsigtigt heri. Vend det forsigtigt sammen med den lune hindbærpuré, gerne af tre gange.
Stil en rund silikoneform (18 cm i diameter, 5-6 cm i højden) på et fast underlag, gerne et skærebræt. Hæld hindbærmoussen i formen. Tag den frosne chokoladebund-chokoladeganache ud af fryseren. Pres den forsigtigt ned i moussen – med ganachen ned mod moussen. Pres forsigtigt på bunden, så siderne dækkes af mousse. Stil den i fryseren, gerne natten over.
Chokoladecirkler
150 g god hvid chokolade
Temperer chokoladen (ca. 29 grader) i mikrobølgeovnen. Hæld og smør chokoladen i silikoneformen. Cirklerne kan også laves med en rund udstikker. Kom chokoladecirklerne i fryseren i minimum 10 minutter, eller til de skal pyntes på kagen.
Glaze
6 blade husblas
100 ml piskefløde
50 ml vand
150 g almindelig sukker
150 g glukosesirup
150 g god hvid chokolade, hakket/knapper
Pastafarver: lyse blå, mørke blå og hvid (eller andre farver)
Udblød husblassen i koldt vand. Piskefløde, vand, sukker og glukosesirup bringes til kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse. Kom den hakkede hvide chokolade i en høj kande. Hæld den varme masse over chokoladen og stavblend forsigtigt, helst uden for mange luftbobler. Kom husholdsningsfilm ned over glazen. Lad det køle til 41-42 grader. I denne opskrift vil der være en del glaze, men der vil gå noget til spilde, når glazen skal indfarves og hældes frem og tilbage.
Fjern eventuelle luftbobler. Fordel glazen i tre glas/beholdere.
Kom hvid pastafarve i den ene, lyse blå i den anden og mørke blå i den tredje. Det kan være nemmere at bruge en stavblender, når pastafarven skal røres i, for at undgå ‘klumper’ fra pastafarven. Hæld de tre farver skiftevis tilbage i kanden. Hold kanden på skrå, imens der hældes.
Tag kagen ud af fryseren og stil den på en rist eller et glas. Hæld glazen på kagen enten ved at holde kanden helt stille fra oven eller ved at bevæge glazen rundt om kagen (inspirationsvideo af glaze kan findes under højdepunkter på min instagram side ‘daisyskageri’). Befri den for glazetråde/overskydende glaze rundt langs og under kagen. Flyt kagen på et fad. Pynt med chokoladecirkler rundt om kagen.
Stil kagen i køleskabet og lad den tø langsomt op, gerne natten over eller minimum 8 timer.
WWW.XMC.PL says
Hi there, I found your web site by way of Google whilst searching for a comparable topic, your web site came up, it seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks.
Anne-Mette Pedersen Fog says
Hej,
Kan man bruge kondenseret mælk i stedet for fløde?
Daisy says
Du kan godt bruge kondenseret mælk i glazen, men jeg ville også øge vandmængden lidt.