Her får i opskriften på nogle virkelig lækre, friske kager med passionsfrugt, pistaciebund samt pyntet med en spejlblank glaze. Kagerne fik vi til dessert, da vi havde besøg af et vennepar – mums, mums!
Opskriften passer til fire små kager og dermed til 4 personer.
Redskaber; en rund springform (22-24 cm i diameter) eller en kvadratisk form, en cylinderformet silikoneform kan bl.a. købes HER og en halvkugleform, kan bl.a. købes HER.
Passionsfrugtsaft
1 blad husblas
Saften fra 6 passionsfrugter, sigtet uden kerner
2 tsk sukker
Udblød husblas i koldt vand. Kom den sigtede passionsfrugtsaft i en lille gryde. Rør sukker heri. Varm det op til kogepunktet. Vrid husblas for vand og rør det i. Lad det køle let af. Fordel saften i fire halvkugler. Sættes i fryseren, til det har sat sig og er helt frossen.
Pistaciebunde
90 g usaltede pistacienødder, blendet groft
2 æggehvider
100 g sukker
Pisk æggehvider luftige, kom sukker i lidt efter lidt. Pisk indtil det bliver en tyk og luftig marengs. Vend blendet pistacienødder forsigtigt i. Kom det hele i en rund springform (22-24 cm i diameter) eller en kvadratisk form. Bag bunden ved 175 grader alm. ovn i ca 20 minutter. Lad den køle helt af. Stik fire bunde ud af den afkølede bund, så det passer til cylinderens diameter, 5-7 cm i diameter.
Passionsfrugtmousse
3 blade husblas
60 g lyst rørsukker
1 vaniljestang
25 g æggeblommer
25 g æggehvider
1 spsk flormelis
Saften fra 6 passionsfrugter, sigtet uden kerner
3 dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand. Pisk rørsukker, vaniljekorn og æggeblommer til en luftig og lys æggesnaps. Pisk i en anden skål æggehvider luftige og kom flormelisen i, bliv ved med at piske til det bliver en lidt tyk marengs. Varm den sigtede passionsfrugtsaft op i en lille gryde, uden det koger. Vrid husblas for vand og rør det i den varme saft. Rør den lune saft sammen med æggesnapsen. Piskefløde piskes til let skum, med bløde toppe. Fløden vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen-passionsfrugtsaft. Kom til sidst marengs heri.
Fordel moussen i fire cylinderforme, gerne på et fast underlag evt. et skærebræt. Tag de frosne passionsfrugtsaft-halvkugler ud af fryseren. Pres alle fire ud af formen. Pres forsigtigt én halvkugle ned i hver cylinderform. Stilles i fryseren til moussen er helt frossen. Jeg lod mine stå natten over. Hvis du, ligesom jeg, har overskydende mousse, kan du evt. komme moussen i nogle halvkugler til en anden dag eller lave flere i cylinderformen.
Glaze
4 blade husblas
100 g hvid chokolade, hakket
100 g glukosesirup
100 g hvid sukker
70 ml piskefløde
30 ml vand
Hvid og abrikosfarvet (/orange) pastafarve
Udblød husblassen i koldt vand. Kom den hakkede hvide chokolade i en høj kande. Glukosesirup, piskefløde, sukker og vand bringes til kogepunktet i en lille gryde. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme masse. Hæld det over chokoladen og stavblend. Dæk glazen med husholdningsfilm. Lad det køle til ca. 40 grader.
Hæld 1/3 af glazen i et glas. Kom hvid pastafarve heri. Rør abrikosfarvet pastafarve i resten af glazen. Hæld den abrikosfarvet glaze i et andet glas. Rengør den høje kande. Hæld de to farver skiftevis tilbage i kanden.
Tag kagerne ud af fryseren og pres dem ud af formen. Stil dem på en rist. Hæld glazen rundt på kagerne og befri dem for glazetråde.
Stil pistaciebundende på et fad. Løft mousserne over på bundende. Lad dem tø langsomt op i køleskabet i nogle timer inden servering.
Lene Marie says
Hej Daisy. Hold nu op nogle flotte kager du laver og sikke en flot hjemmeside du har. Hvilken slags pastafarve bruger du, og hvor køber du det? Og når du siger glazetråde, hvad mener du så?
Tak for fin inspiration!
Mvh Lene Marie
Daisy says
Hej Lene,
Mange tak skal du have, det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
Jeg plejer at købe mine pastafarver på http://www.bagetid.dk. Der er et rigtig stort udvalg og mange forskellige farver.
Med glazetråde mener jeg, når glazen er kommet på kagen, vil der løbe ‘tråde’/overskydende glaze fra og ned under kagen, dem fjerner du med en spartel, før kagen løftes på et fad. Du må endelig skrive, hvis det ikke var nok svar.
Kh Daisy